Efter befrielsen var KGH hurtigt i USA for at genoptage firmaets gamle kontakter, og for at købe sølv. Hjemrejsen skete i februar 1946 og foregik i den første passagermaskine, der krydsede Atlanten New York - København. Der skulle ske noget - og det hurtigt! Det var først og fremmest bestikproduktionen, der skulle bære virksomheden.
Karl Gustav Hansen var den altdominerende designer af smedjens korpusarbejder, og hans sikre hånd kendetegnede smedjen. I 1953 hentede Karl Gustav Hansen en nyuddannet guldsmed til fabrikken, Bent Gabrielsen, der skulle stå i spidsen for smykkeproduktionen, men som senere blev driftleder for hele virksomheden. Gabrielsen skabte til Hans Hansen Sølvsmedie mange smykker, enkle og rene i linierne, som sammen med bestikproduktionen gav smedjen en profil, der var kendetegnet ved sikker smag og kvalitet. Gabrielsen forlod sølvsmedien i 1969 for at etablere eget værksted.
I 1962 ansattes en administrerende direktør, Ole Hartmann Berg, for at give Karl Gustav Hansen mere tid som kunstnerisk leder og designer.
Efter endt studentereksamen ønskede sønnen Hans (f. 1946) at følge i de fædrene fodspor og få en uddannelse som sølvsmed. Det blev til et års læretid i Kolding, et år hos A. Michelsen og et år hos Georg Jensen, hvorfra han aflagde svendeprøve. KGH og Hans udviklede et nært samarbejde om sølvet, og da arvefølgen i firmaet syntes sikret besluttede Birte og Karl Gustav Hansen i 1970 at realisere en længe næret drøm, nemlig at flytte langt væk fra smedjen for at få fred til det kreative. Derfor flyttede de til Schweiz. Men allerede i 1972 døde Hans efter en kort tids sygdom.
Tabet af Hans var et voldsomt slag for Karl Gustav Hansen. Han kastede sig ud i nye opgaver, bl.a. samarbejdet med en række af verdens førende billedhuggere, heriblandt Henry Moore og Giacomo Manzù, der skabte en serie sølvskulpturer, ‘Ars mundi argentea'. Samtidig tvang oliekrisen verden ud i voldsomme konjunktursvingninger med stærkt stigende guld- og sølvpriser til følge, og op gennem 1970'erne fordyredes sølvtøjet bl.a. på grund af spekulation i stigende råvarepriser, hvilket førte til svigtende afsætning. Oven i dette kom en ekspropriation af grunden i Mazantigade. Postvæsenet skulle udvide, derfor måtte sølvsmedjen flytte til industrikvarteret på Platinvej. Alt i alt vanskeligheder, som var uoverstigelige. I 1982 blev sølvsmedjen overtaget af pensionskasserne, Lønmodtagernes Dyrtidsfond og Guldarbejdernes Fagforbund. Senere blev Hans Hansen Sølvsmedie overtaget af ‘Royal Scandinavia'-koncernen, og er nu en del af Georg Jensen Sølvsmedie.