Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Guide for bevægelseshæmmede

​Bevægelseshandicap og Koldinghus

​Koldinghus er blevet til gennem århundreder. De nuværende bygninger kan føres tilbage til 1400- og 1500-årene. Kæmpetårnet og trappetårnene kom til omkring år 1600.

Generationer har bygget, ikke altid efter en samlet plan. Efter branden i 1808 har slottet siden 1890 været under restaurering, heller ikke altid efter en samlet plan. Derfor er der mange trapper - store og små - på Koldinghus. Derfor ligger etagerne ikke altid dér, hvor man kunne ønske det.

Ved restaureringen 1976-93 er der skabt mulighed for at bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere kan få adgang til store dele af slottet. Det kan de fleste steder lade sig gøre uden vanskeligheder, men enkelte steder kræves en hjælpende hånd fra museets personale. Vagterne er altid parate til at hjælpe dig, når det behøves.

Fire P-pladser inde i Staldgården er forbeholdt handicapbiler. Vær opmærksom på, at der også betales p-afgift på handicappladser.

Er du gangbesværet, er der mulighed for at køre helt frem til slottets port for af- og påstigning. Parkering er dog ikke tilladt her. Der henvises til parkeringspladsen ved Staldgården

Når du ankommer til museet, vil du - hvis du er kørestolsbruger eller gangbesværet - få udleveret et telefonnummeret til vagterne i billetsalget. Du kan så ringe til dem under dit besøg på slottet, hvis du får brug for hjælp.

A. Port, billetsalg. Ved henvendelse til billetsalget kan du få direkte adgang til slotsgården. 2 kørestole kan lånes i museet

B. Hovedindgang for kørestole gennem Frederik 4.s Sal (nr. 34). Passage gennem sydfløj til elevator i østfløjen

C. Elevator. Adgang til alle etager i sydfløjen

D. Adgang til nordfløjen gennem Administrationen. Flytbar rampe med hjælp fra vores vagter.

E. Passage fra Dansesalen (nr. 9) til Riddersalen (nr. 10). Flytbar rampe med hjælp fra vores vagter. Det er muligt at få adgang til Riddersalen med hjælp fra vores vagter.

F. Adgang til nordfløjens stueetage

G. Handicaptoilet

H. Handicaplift til Madkælderen på Koldinghus.

NB! Det er desværre ikke muligt for kørestolsbrugere at se tårnværelserne eller komme helt op i toppen af Kæmpetårnet (nr. 11-15, da der ikke er elevatorer hertil. Vi beklager.

E-mail: museum@koldinghus.dk eller i billetsalget, når du ankommer til museet.​

ÅBENT tirsdag-søndag

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

​Dit besøg under COrona

LÆS MERE HER

Info om bil​letsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk