Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

OM DIT BESØG

PRAKTISKE INFORMATIONER:

tasker og bagage:

Alle tasker og bagage er tilladt på museet. Vi tilbyder opbevaring af tasker i bagagebokse i billetsalget (depositum 10 kr./1 EURO/1 polet).

Spisning:

Det er ikke tilladt at medbringe mad og drikkevarer på museet. Vand undtaget. Det er muligt at spise i restauranten Madkælderen på Koldinghus.

Fotografering:

Privat fotografering med flash med almindeligt kamera, mobiltelefon og videokamera er normalt tilladt overalt i museet. Dog må fotostativer ikke medbringes.

Barnevogne og klapvogne:

Barnevogne og klapvogne må gerne medbringes på Museet.

Husdyr:

Kun førerhunde må medtages på museet.

INFORMATION TIL HANDICAPPEDE:

De nyrestaurerede dele af syd- og østflø­jene er tilgængelige for kørestole ligesom visse dele af vest- og nordfløj kan nås med lidt hjælp. 

​Elevator findes i slottets østfløj. ​​Handicaptoiletter fin­des i kælderen ved elevatoren. ​Se vejledning her.

​Bevægelseshandicappede kan efter henvendelse til billetsalget sættes af i slotsgården, men bilen skal køres ned på P-pladserne straks efter afsætningen. ​Museet råder over to kørestole til udlån under besøg i museet. Spørg i billetsalget.

INDLED DIT BESØG I KOLDINGHUS' HISTORIECENTER

Vi anbefaler, at du indleder dit besøg i Koldinghus' Historiecenter. Her kan man i kort form se slottets historie fortalt gennem modeller af slottet, som det har set ud til forskellige tider.

Centret fortæller med billeder og genstande om de danske kongers brug af Koldinghus som værn af rigets sydgrænse, som mødested for vigtige statshandlinger, som residens og som centrum for lokaladministrationen gennem århundreder. Her fortælles om de spanske soldater i 1808, om branden, der lagde slottet i ruiner, og om den enestående restaurering.

​​FILM OM KOLDINGHUS

​​På tredje etage i Ruinsalen (rum 7) vises en film med en dramatiseret fortælling om Koldinghus før og nu (varighed ca. 16 minutter).

​​Filmen fortæller om tankerne bag Inger og Johannes Exners restaurering af slottet, og der vises optagelser fra Dronning Margrethes indvielse af Museet på Koldinghus i 1989.

​Frivillige og amatørskuespillere fra Dronning Dorothea Teatret i Kolding optræder iført gamle historiske dragter i filmen, der er produceret af SydProduktion og sponsoreret af Erhvervsklubben Koldinghus.​

MUSEUMSGENSTANDE MÅ IKKE BERØRES

Museumsgenstande er enestående og skrøbelige. De har overlevet århundreder og skal bevares for kommende generationer. Selv let berøring af malerier, skulpturer eller møbler kan medføre skade, især hvis denne berøring gentages af tusindvis af besøgende.

Hjælp os med at beskytte vores fælles kulturarv.

SPISNING

Hver dag til frokost serverer MADKÆLDEREN en klassisk frokosttallerken med et udvalg af det bedste fra det traditionelle, danske frokostbord tilberedt af sæsonens lokale råvarer. Du kan nyde frokosttallerkenen hver dag kl. 11.30 - 15.00. Vi anbefaler, at du bestiller bord før dit besøg.

Book bord her >> 

OVERNATNING

Søg overnatning via Kolding Turistbureau, Visitkolding

Læs mere her >

Find også dit sommerhus i Syd- og Sønderjylland

Læs mere her >​

Feline feriehuse i nærheden

Læs mere her >

ÅBENT ALLE DAGE

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

​Dit besøg under COrona

LÆS MERE HER

Info om bil​letsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk