Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

DIREKTØR PÅ MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Veldrevet kulturinstitution med stort udviklingspotentiale søger direktør

Museet på Koldinghus søger en dynamisk, velkommunikerende og visionær leder, der kan se og udnytte museets unikke rammer med fokus på formidling, borgerinvolvering og kulturarv.

Med reference til bestyrelsen får direktøren det overordnede ansvar for en af Danmarks mest interessante og bedst besøgte kulturarvsinstitutioner. Direktøren skal sikre og videreudvikle museets formidling samt driften inden for de fire øvrige museale fokusområder. Som museumsdirektør får man det strategiske ansvar i forhold til myndigheder (kommune og stat), nationale og internationale samarbejdspartnere samt for museets udvikling, personaleledelse og drift.

Museet på Koldinghus er en veldrevet og stærkt profileret kulturinstitution med stor folkelig opbakning og involvering. Direktørens opgave vil være at videreføre dette arbejde og fremtidssikre museets kulturelle placering både lokalt, nationalt og internationalt. Det er derfor afgørende, at direktøren med respekt for kulturarven har blik for nye kommercielle muligheder og formidlingsinitiativer, herunder på en overbevisende måde formår at udvikle og understøtte de lokale projekter, de frivilliges indsats og medarbejdernes initiativer.

Den ideelle kandidat til stillingen har en akademisk baggrund inden for f.eks. historie, kulturhistorie eller etnologi – gerne på Ph.d.-niveau. Den kommende direktør har arbejdet professionelt med formidling og kan dokumentere at have skabt mærkbare resultater. Det er afgørende, at man har forståelse for og kendskab til kulturarv, og at man samtidig kan udvikle og udnytte det forretningsmæssige potentiale, som Museet på Koldinghus åbner op for. Erfaring med fundraising samt etablering og udvikling af professionelle netværk anses som en grundlæggende kompetence hos den nye direktør. Som kommunikator er den rette kandidat meget inspirerende både mundtligt og skriftligt og begår sig ubesværet på engelsk. Der lægges desuden vægt på, at den nye direktør er en strategisk og forretningsorienteret leder, der er kendetegnet ved troværdighed, integritet og en tillidsbaseret ledelsesstil. Den rette kandidat har en netværksorienteret tilgang til opgaverne, og skaber naturligt gode relationer til medarbejdere og samarbejdspartnere. Det er nøglen til succes, at den nye direktør leverer et ubesværet, konstruktivt og udviklende samspil med omgivelserne, internt og eksternt.

Se job- og kravprofil her.

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte enten bestyrelsesformand Jørgen Anders Houmann på telefon 4074 7478 eller Mercuri Board & Executive, direktør Evald Eriksen på telefon 4057 8708 og konsulent Morten Mølgaard på telefon 4132 8601.

Finder du jobbet interessant, kan du uploade ansøgning og CV på www.mercuriurval.dk (referencenummer: DK-122-50753). Ansøgningsfristen udløber den 17. september 2013.

Om Koldinghus

​Koldinghus blev bygget midt i 1200-tallet og var gennem århundreder et af Danmarks vigtigste kongeslotte. Slottet brændte i 1808 under spanske troppers indkvartering og stod længe som en romantisk ruin. I 1980’erne gennemgik slotsruinen en prisbelønnet restaurering, hvor der bevidst blev brugt materialer, som adskiller sig fra de oprindelige. I dag fremstår slottet som en seværdighed af stor historisk og arkitektonisk værdi med skiftende internationale særudstillinger og landets største samling af moderne dansk sølv. Museet på Koldinghus besøges hvert år af mere end 110.000 gæster. Nogle af højdepunkterne er sommerferien, hvor alle kan deltage i Christian 4.s Fægteskole og efterårsferien i uge 42, hvor amatørskuespillere levendegør historien i flotte kopidragter fra renæssancen.​

KONTAKT KOLDINGHUS​

​MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk

ÅBNINGSTIDER

Alle dage kl. 10.00-17.00.

Museet er lukket 24. og 25. december samt 31. december og 1. januar

Museet lukker kl. 14.00 søndag 19. august på grund af Festspillet: Læs mere om Festspillet her >


ENTRÉPRISER 2018

Voksne: 125 kr.

Studerende: 65 kr.

Børn og unge under 18 år har gratis adgang.


​Bliv medlem af museumsklubben og få gratis adgang året rundt >