Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

"KOSTBARE KAR OG PARADISKORN"

HØR BARBARA ZALEWSKI FORTÆLLE OM KONGELIGE TAFLER, BORDSKIK OG RENÆSSANCENS KOSTELIGE RETTER

Tirsdag 30. september 2014, kl. 19.00 – 21.00 i Riddersalen

Gratis for medlemmer af Koldinghus Museumsklub. Tilmelding nødvendig.​

Der er mange måder at fortælle de spændende historier, der kobler sig til vores enestående slot. En af dem er gennem mad og bordskikke og få har som ph.d. Barbara Zalewski indsigt i, hvordan livet i 1500-tallets danske hof blev levet.

På Christian 3. og Dronning Dorotheas bord strålede tin og sølv på flere lag duge. Saltkarret blev båret ind, som var det en hellig genstand, og efter måltidet børstede forskæreren krummer af kongens klæder med en serviet. Det lå kongen på sinde, at kongehuset blev berømmet af gæster og gesandter, og til det hørte, at de unge hoffolk ikke råbte, spildte eller kastede med maden under taflet, som han skrev.

Ph.d. Barbara Zalewski inviterer til kongeparrets brogede taffel og fortæller om borddækning, bordskik og kostelige retter, mens en krydret drik og kage giver et strejf af 1500-tallets duft og smag.

TILMELDING

Tilmelding er nødvendig, da vi har et begrænset antal pladser. Tilmelding senest mandag d. 22. september til museum@koldinghus.dk eller på telefon 79 79 10 77.

HVEM ER BARBARA ZALEWSKI?

​Barbara Zalewski er uddannet cand.mag. i historie og etnologi og Ph.d. i historie. Historisk konsulent for Røde Kors, medforfatter til bl.a. ”Kongehusets Nytår” og til bogen ”Helt Magnifique! Franske kokke ved Det danske Hof”, sammen med Hans Kongelige Højhed Prins Henrik.

Hendes motto som forfatter og foredragsholder er det klassiske ”Oplyse, fornøje og bevæge” – både når det gælder den store historie og det enkelte menneskes oplevelser.

Hun har bl.a. forsket i Hofholdningen, den kongelige husholdning, i 16- og 1700-tallet da dén side af Kongehusets historie har ikke før været undersøgt. Projektet har bragt ny og overraskende viden om dagligdag og levevilkår for høj og lav på Slottet.

KONTAKT KOLDINGHUS​

​MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk

ÅBNINGSTIDER

Alle dage kl. 10.00-17.00.

Museet er lukket 24. og 25. december samt 31. december og 1. januar
​Museet er lukket alle mandage i januar 2019.

Museet er lukket 27. april.

ENTRÉPRISER HØJSÆSON (28. april - 3. november 2019)

Voksne: 125 kr.

Studerende: 65 kr.

Gruppepris (min 10. pers.): 100 kr. pr. pers.

ENTRÉPRISER

Voksne: 95 kr.

Studerende: 50 kr.

Børn og unge under 18 år har gratis adgang.

Gruppepris (min. 10 pers.): 75 kr. pr. pers.


​Bliv medlem af Museumsklubben Koldinghus og få gratis adgang året rundt >