Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Koldinghus 750 år

Udstillinger og events i anledning af Koldinghus' 750-års jubilæum

Koldinghus 750 år

Vi fejrer Koldinghus' 750-års jubilæum i 2018 med en række ambitiøse udstillinger og events.

Koldinghus har igennem århundreder været et arkitektonisk symbol på kongemagten. Men magtstrukturer har historisk også afspejlet sig i smykkedesigns. Derfor fejrer vi 750-års jubilæet med den internationale udstilling "Magtens smykker" med indlån af smykker fra flere europæiske kongehuse og museer designet i perioden 1268 til i dag.

Senere på året  formidler vi Koldinghus' 750-årige historie igennem en række lysevents. Slottets facade kommer til at danne ramme for de fascinerende fortællinger i lys.

Koldinghus gennem 750 år

FRA KONGERESIDENS TIL SLOTSRUIN OG MUSEUM

Koldinghus er Jyllands sidste kongeborg og har igennem sine 750 år haft flere væsentlige roller i Danmarks historie. Som grænseværn, konge-residens og museum. Gennem århundrede har slottet været et fysisk symbol på kongemagten og er i takt med skiftende magtstrukturer, anvendelser og stilarter blevet ombygget fra borg til slot.

​Siden katastrofebranden i 1808 har slotsruinen tiltrukket sig opmærksomhed som malerisk ruin og været inspirationskilde for kunstnere.

Slottet var i lang tid genstand for restaureringer, men efter næsten 100-års genopbygning kunne Dronning Margrethe 2. i 1989 indvie et færdigrestaureret Koldinghus, der i dag huser Museet på Koldinghus og danner en spektakulær ramme om internationale udstillinger i krydsfeltet mellem kulturhistorie, kunst og design.

​5. maj 2018 - 30. september 2018

MAGTENS SMYKKER​

750-ÅRS EUROPÆISK HISTORIE FORTALT MED SMYKKER

Særudstilling i anledning af Koldinghus' 750-års jubilæum, hvor prægtige og kongelige smykker fortæller om magt og stil i perioden 1268 til i dag. Gennem et udvalg af danske og europæiske smykker formidler udstillingen smykkekunstens fascinations- og udsigelseskraft som den har udtrykt sig i magtens centrum igennem 750 år. ​Udstillingen samler for første gang nogensinde nogle af verdens mest sagnomspundne og historiemættede smykker, som magtfulde mænd og kvinder igennem 750 år har båret.

Udstillingen kommer således til at vise et enestående udvalg af diademer
​og ringe, kæder og kroner, ordenstegn og medaljer, hvor ædelmetaller, ædelstene, diamanter og perler er gennemgående træk.

LÆS MERE HER >​

​​9. februar - 17. februar 2018

Haunted Castle på Koldinghus

I samarbejde med DYSTOPIA ENTERTAINMENT​:

Det spøger på Koldinghus. Århundreder af krig, kærlighed og drama har resulteret i en samling forurettede skæbner, som går hvileløst rundt i Koldinghus’ gemakker. De er fanget i en evindelig spiral, hvor de er tvunget til at genopleve den sidste tid, de var i live. Læs mere her >

Lysshow på koldinghus

​I slutningen af august - dato følger

Facaden på Koldinghus danner ramme for en række events med lys-installationer, som fortæller slottets fascinerende historie.

Denne side er under opdatering.

KONTAKT KOLDINGHUS​

​MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk

ÅBNINGSTIDER

Alle dage kl. 10.00-17.00.

Museet er lukket 24. og 25. december samt 31. december og 1. januar

Museet er ligeledes lukket den 16. januar og alle mandage i januar

I forbindelse med åbningen af særudstillingen Magtens Smykker er museet exceptionelt lukket for gæster den 5. maj 2018. 

ENTRÉPRISER

Voksne: 90 kr.

Studerende: 45 kr.

Børn og unge under 18 år har gratis adgang.