Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Kolding fejrer 750 år

I 2018 fejrer Kolding og Koldinghus 750 års jubilæum. Det markeres i årets løb med en række spændende events, som sætter fokus på det Kolding der var og er.

Jubilæet fejres blandt andet med to store events i henholdsvis maj og august, hvor alle borgere og besøgende er inviteret til at tage del i fejringen. Der ud over vil man i årets løb kunne opleve en lang række forskellige arrangementer, som sætter spot på forskellige temaer i Koldings historie

9.-17. februar​

Haunted Castle

​I vinterferien kan du lade dig skræmme og forskrække, når der er Haunted Castle på Koldinghus. Læs mere her >

2.-25.marts

Iværksætter​ne - da kolding blev moderne

Udstilling og bogudgivelse. Kolding Stadsarkiv udgiver i samarbejde med Helle Juhl bogen ’Iværksætterne’, som fortæller om tilblivelsen af det moderne Kolding fra grundloven i 1849 og de næste 150 år frem. Bogen udgives den 2. marts, hvor udstilling på Nicolai Scene officielt åbnes. Læs mere her >

5. APRIL 2018, KL. 19.00 - 21.00

KOLDING MUSIKSKOLE FEJRER KOLDINGHUS' 750-ÅRS JUBILÆUM

Kolding Musikskole sætter musik til Koldinghus i anledning af 750-års jubilæet. Oplev en musikalsk rejse inspireret af Koldinghus' 750-årige historie og de gamle mure.

21.-25.april

Øjenvidneberetninger

​Mungo Park Kolding omsætter øjenvidneberetninger fra branden på Koldinghus i til medrivende og tankevækkende teater. Læs mere her >

​​6. maj 2018 - 30. september

Magtens Smykker

Særudstilling i anledning af Koldinghus' 750 års jubilæum, hvor prægtige og kongelige smykker fortæller om magt og stil i perioden fra 1268 og frem til i dag. Læs mere her >

5. maj

Kolding 750 år - folkefest

Kolding Kommune skyder for alvor markeringen af 750 året i gang i den første weekend i maj med en stor festlig event for alle borgere. Eventen er under planlægning.

31.maj

LEGEBORG I LEGEPARKEN

Børnene kan godt begynde at glæde sig. Legeparken fejrer nemlig byjubilæet med indvielsen af en legeborg formet som Koldinghus. Legeborgen indvies i forbindelse med børnenes grundlovsdag.

Maj til september​

Køkkenhaver som for 750 år siden

Fra maj til september vil du i Geografisk Have kunne få et indblik i, hvordan man indrettede og dyrkede køkkenhaver for 750 år siden. Udstillingshaven bliver indrettet i en 100 år gammel have.

Maj til september​

750 år med handel

Ta en gåtur gennem Kolding Midtby og få et indblik i 750 års handelsliv i Kolding. Kolding Stadsarkiv og Koldinghus er gået sammen om udstilling i gågaderne, som skal formidle historien gennem f.eks. historiske malerier og fotos.

​6.maj-30. september

I KONGENS TJENESTE

Kom i audiens hos kongen, få dit eget riddernavn og ridderbrev og bliv slået til Ridder af den Væbnede Arm. Bemandet børneaktivitet i forbindelse med "Magtens Smykker".

1.juni - 15. juli

Koldinghus - Kunst og kitsch

Udstilling på Kolding Bibliotek v. Kolding Kunstforening.  Få et indblik i de mange vidt forskellige skildringen af Koldinghus gennem tiden – i maleri, grafik, foto, plakatkunst, keramik og i souvenirs.

​27.juli - 17. august

Musical i Slotsgården

Tag med til Dr. Dorotheas kæmpe jubilæumsshow i bedste musical-stil og med Stig Rossen som solist. I anledning af 750året foregår show i Slotsgården på Koldin​ghus, hvor d​et oprindeligt begyndte.​
Læs mere her >

​23. og 24. August

Murenes Minder

Glæd dig til en oplevelse ud over det sædvanlige, når vi med lys, lyd, musik og effekter skaber et stykke medrivende og spektakulær historiefortælling på Koldingshus’ mure.

Med lys og effekter giver vi dig et indblik i slottets dramatiske historie, mens vi med hjælp fra musikere fra Sønderjyllands Symfoniorkester og Det Kongelige Teaters Opera løfter fortællingen og giver den liv og sjæl.

Eventen finder sted den 23. og 24. august 2018. Bag eventen står Kolding Kommune og Koldinghus.

December

Kolding Light festival

I 2018 retter Kolding Light Festival deres spotlys mod Kolding og Koldinghus’ 750 års jubilæum. Gennem spændende lyssætninger, videolys, interaktive installationer og lyskunst får de besøgende en ny og anderledes oplevelse af Kolding by. 

KONTAKT KOLDINGHUS​

​MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk

ÅBNINGSTIDER

Alle dage kl. 10.00-17.00.

Museet er lukket 24. og 25. december samt 31. december og 1. januar

Museet er ligeledes lukket den 16. januar og alle mandage i januar

I forbindelse med åbningen af særudstillingen Magtens Smykker er museet exceptionelt lukket for gæster den 5. maj 2018. 

ENTRÉPRISER 2017 / 2018

Voksne: 95 kr.

Studerende: 50 kr.

Børn og unge under 18 år har gratis adgang.

Se specialpriser for perioden 6. maj til 30. september her >