Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

I 2018 fejrer Kolding og Koldinghus 750-års jubilæum. Det markeres i årets løb med en række spændende events, som sætter fokus på det Kolding, der var og er.​

Jubilæet fejres blandt andet med to store events i henholdsvis maj og august, hvor alle borgere og besøgende er inviteret til at tage del i fejringen. Der ud over vil man i årets løb kunne opleve en lang række forskellige arrangementer, som sætter spot på forskellige temaer i Koldings historie

​SE OVERSIGT OVER EVENTS I 2018 HER >

JUBILÆUMSÅRET 2018

​​Det er ikke kun Koldinghus og Kolding, som kan fejre jubilæum i 2018. En række andre institutioner, som hver sin måde har påvirket udviklingen af Kolding og som er med til at tegne Kolding i dag, kan vifte med flaget og fejre deres jubilæum.

SE OVERSIGT OVER JUBILÆER I KOLDING I 2018 HER >

SLOT OG BY GENNEM 750 ÅR

Koldinghus har igennem 750 år spillet en væsentlig rolle både i Danmark og for Kolding by. Slottet var den drivkraft, som fra afslutningen af 1200tallet var med til at forvandle det lille fiskerleje ved bunden af Kolding Fjord til en betydelig by.

I dag er slottets kulturhistorisk museum og de kulturelle aktiviteter et autentisk samlingspunkt for byen. Koldinghus er byens stolthed og et markant vartegn for hele Kolding.


Det er den udvikling og det samspil mellem by og slot, vi fejrer i 2018. Vi markerer 750året og fejrer det Kolding, der er i dag.​

Murenes minder

Glæd dig til en oplevelse ud over det sædvanlige, når vi med lys, lyd, musik og effekter skaber et stykke medrivende og spektakulær historiefortælling på Koldingshus’ mure. Med lys og effekter giver vi dig et indblik i slottets dramatiske historie, mens vi med hjælp fra musikere fra Sønderjyllands Symfoniorkester og Det Kongelige Teaters Opera løfter fortællingen og giver den liv og sjæl.

Arrangementet finder sted i uge 34, og bag eventen står Kolding Kommune og Koldinghus

Jubilæumspulje støtter fejringen

Kulturudvalget i Kolding Kommune afsat en jubilæumspulje på 500.000 til kulturelle projekter, der understøtter fejringen af 750 for slot og by.


​SE OVERSIGT OVER STØTTEDE ARRANGEMENTER HER >

Magtens Smykker

750 års europæisk historie fortalt gennem smykker.

Særudstilling i anledning af Koldinghus' 750-års jubilæum, hvor prægtige og kongelige smykker fortæller om magt og stil i perioden 1268 til i dag.

Gennem et udvalg af danske og europæiske smykker formidler udstillingen smykkekunstens fascinations- og udsigelseskraft som den har udtrykt sig i magtens centrum igennem 750 år. ​Udstillingen kommer således til at vise et enestående udvalg af diademer ​og ringe, kæder og kroner, ordenstegn og medaljer, hvor ædelmetaller, ædelstene, diamanter og perler er gennemgående træk.​

Udstillingen åbner 5.maj og kan ses af offentligheden den 6. maj.

SE OVERSIGT OVER AKTIVITETER PÅ KOLDINGHUS I 2018 >

KONTAKT KOLDINGHUS​

​MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk

ÅBNINGSTIDER

Alle dage kl. 10.00-17.00.

Museet er lukket 24. og 25. december samt 31. december og 1. januar

Museet er ligeledes lukket den 16. januar og alle mandage i januar

I forbindelse med åbningen af særudstillingen Magtens Smykker er museet exceptionelt lukket for gæster den 5. maj 2018. 

ENTRÉPRISER 2017 / 2018

Voksne: 95 kr.

Studerende: 50 kr.

Børn og unge under 18 år har gratis adgang.

Se specialpriser for perioden 6. maj til 30. september her >