Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Koldinghus - 750 år i ord og toner​

Søndag 18. marts kl. 14.00​ - 16.00 i Kirkesalen

I forbindelse med slottets 750 års jubilæum inviteres publikum til et arrangement i slotskirken med Corde de Gioia og Lisbeth Weitemeyer, der spiller, synger og fortæller Koldinghus` historie fra 1268, hvor Erik Klipping byggede borg ved Kolding til i dag, hvor slottet er et moderne museum med mange aktiviteter året rundt​​.

Vi skal 750 år tilbage i tiden – ja, endda endnu længere, for det hele begyndte for flere tusinde år siden, da istiden skabte landskabet omkring Kolding, og dermed også en del af borgbanken, hvor Koldinghus i dag ligger.

I fortællingen hører vi om tiden, da Erik Klipping byggede sine borge flere steder i landet, og Christoffer af Bayern og Christian I byggeri af nord- og vestfløj. Fra fæstningsværk til renæssanceslot under Christian III og Dronning Dorothea og deres betydning for slot, land og by, Reformationen, Grevens Fejde og kongens død på slottet.

Vi hører også om Chr. 4, der som lille dreng flyttede ind på Koldinghus og gik i skole, om hans bryllup, branden i slotskøkkenet, der førte til byggeriet af Kæmpetårnet, riddersalen og slotskirken, uddelingen af den væbnede arm i riddersalen, samt kongens betydning for slot og rige.

Historien fører os videre til Frederik 4, der mødte sit livs kærlighed i Riddersalen og frem til Chr. 7, Napoleonskrigene og den store altødelæggende brand på slottet i 1808.

Museet på Koldinghus blev etableret ca. 90 år senere, og her startede restaureringen af ruinen der fortsatte frem til 1989 hvor Dronning Margrethe holdt tale på slottet og indviede Sydfløjen.

Hør 750 års fantastisk historie om et slot i Kolding og den store betydning det har haft for historien, for Danmark og for Kolding by.

PRAKTISK INFO​

Pris: Billetpris er 100 kr.

Pris for medlemmer af museumsklubben: 50 kr.

Bemærk i forhold til betalingsparkeringen på Staldgården at arrangementet varer 2 timer inklusiv pause.

Billetter kan købes her >

KONTAKT KOLDINGHUS​

​MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk

ÅBNINGSTIDER

Alle dage kl. 10.00-17.00.

Museet er lukket 24. og 25. december samt 31. december og 1. januar
​Museet er lukket alle mandage i januar 2019.

ENTRÉPRISER

Voksne: 95 kr.

Studerende: 50 kr.

Børn og unge under 18 år har gratis adgang.

ENTRÉPRISER HØJSÆSON (28. april - 3. november 2019)

Voksne: 125 kr. 

Studerende: 65 kr.


​Bliv medlem af Museumsklubben Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

TAK TIL VORES SPONSORER