Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

ny direktør for koldinghus:
​janus møller jensen

Ph.d. og historiker Janus Møller Jensen bliver ny direktør for Koldinghus.

Janus Møller tiltræder stillingen som direktør for Koldinghus 1. december 2018 og afløser dermed Thomas C. Thulstrup, som 1. oktober forlod jobbet for at blive direktør for Kongernes Samling på Rosenborg og Amalienborg.

Janus Møller Jensen, der er 44 år, kommer fra en stilling som leder af Nyborg Slot. Her har han siden 2009 stået i spidsen for en succesfuld udvikling, der har styrket og levendegjort formidlingen af slottet og byen.

Han har på 9 år flyttet Nyborg Slot fra at være et overset og lidt glemt historisk fortidsminde til at blive en kandidat til at blive optaget på den danske tentativliste til UNESCO’s liste over verdens umistelige kulturarv og været med til at få igangsat et omfattende restaurerings-, bygge- og formidlingsprojekt til over 350 millioner kroner.

Janus har desuden været drivkraften i udviklingen af en række store formidlingsevents i Nyborg, bl.a. Nyborg Kampdage og Danehof med over 35.000 besøgende.

Janus, der har en stærk faglig og forskningsmæssig profil, er uddannet historiker fra Københavns Universitet og Ph.d. fra SDU i 2005, hvor han arbejdede som forsker, indtil han tiltrådte jobbet som leder af Nyborg Slot under Østfyns Museer. I 2006 modtog han Uddannelses- og Forskningsministeriets pris Ung Eliteforsker.

Bestyrelsesformand for Museet på Koldinghus Jørgen A. Houmann udtaler

”Janus har den helt rigtige baggrund for at kunne videreudvikle og forny Koldinghus. Han er fagligt velfunderet på kulturarvsområdet og har ledelseserfaring fra museumsverdenen. Janus er en ildsjæl, uhøjtidelig, humoristisk og formår at se muligheder. Jeg er sikker på, at Koldinghus og Kolding vil få stor glæde af Janus Møller Jensen som ny direktør for regionens kulturelle fyrtårn.”

KONTAKT KOLDINGHUS​

​MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk

ÅBNINGSTIDER

Alle dage kl. 10.00-17.00.

Museet er lukket 24. og 25. december samt 31. december og 1. januar
​Museet er lukket alle mandage i januar 2019.

Museet er lukket 27. april.

ENTRÉPRISER HØJSÆSON (28. april - 3. november 2019)

Voksne: 125 kr.

Studerende: 65 kr.

Gruppepris (min 10. pers.): 100 kr. pr. pers.

ENTRÉPRISER

Voksne: 95 kr.

Studerende: 50 kr.

Børn og unge under 18 år har gratis adgang.

Gruppepris (min. 10 pers.): 75 kr. pr. pers.


​Bliv medlem af Museumsklubben Koldinghus og få gratis adgang året rundt >