Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

koldinghus er lukket​ på grund af coronavirus-situationen

Som konsekvens af den alvorlige coronakrise lukker Koldinghus nu helt ned på ubestemt tid. Udvalgte medarbejdere skal passe museets basale funktioner. 29 medarbejdere sendes hjem med brug af regeringens lønkompensationsordning.

Koldinghus har siden 12. marts været lukket for gæster, og de fleste medarbejdere har været sendt hjem for at mindske risikoen for spredning af corona. Hjemmefra har medarbejderne opretholdt alle de aktiviteter, som ikke umiddelbart er rettet mod publikum, fx myndighedsarbejde, samlingsvaretagelse, fundraising, hjemmeside, sociale medier, bookinger, lokaleje samt planlægning af kommende events og udstillinger. Et akutberedskab har dog fortsat arbejdet med opbygningen af årets store særudstilling, “Kongerækken med Jim Lyngvild - dragter, dramaer og danmarkshistorie”, der skulle åbne 4. april.

Men fra mandag 23. marts lukker museet helt ned og sætter alt på vågeblus. Med undtagelse af de udvalgte medarbejdere, som skal passe museets basale funktioner, sendes alle 29 medarbejdere hjem med brug af regeringens lønkompensationsordning.

“På Koldinghus er vi alle meget berørte af den alvorlige situation, hvor vi oplever et samfund, der lukker ned, hvor vi skal holde afstand til hinanden og hvor vores daglige samvær og fællesskab med kolleger, frivillige, venner og familie er taget fra os. Det er en svær tid, både for vores samfund, for virksomheder og for borgere. Vi er meget kede af den situationen, som vi står i nu, og vi er kede af, at vi må sende medarbejdere hjem. Vores fokus har været at sikre arbejdspladser og minimere tab frem mod den tid, hvor vi igen kan åbne museet. Vi skal kunne beholde de arbejdspladser, vi har på Koldinghus, så vi sikrer, at vi kan starte op igen, så snart det bliver muligt. Derfor har vi set os nødsaget til at benytte os af den hjælpepakke, som regeringen har fremlagt,” siger konstitueret direktør Nanna Ebert.

Koldinghus får tilskud fra staten og fra kommunen, men er samtidig en selvejende institution som er afhængig af entréindtægter, leje af lokaler til møder og konferencer og butiksvirksomhed. Derfor skaber den nuværende lukning en meget sårbar situation for museet, som allerede har mistet et stort beløb. Museet forudser endda et tab, der kan være svært at indhente, hvis lukningen bliver langvarig.

“Coronakrisen er meget alvorlig for museets økonomi. Derfor vælger vi nu at sende alle medarbejdere hjem, stoppe alt hjemmearbejde og sætte museet på vågeblus. Vi vil stadig være tilstede på vores sociale medier, og vi følger hele tiden med i udviklingen omkring coronapandemien og regeringens tiltag. Vi arbejder stadig på at åbne udstillingen ”Kongerækken med Jim Lyngvild”, når det bliver muligt og at forlænge udstillingsperioden” siger Nanna Ebert.

Mens Koldinghus bliver tomt og stille for en tid, vil de udvalgte medarbejdere opretholde arbejdet med museets sikkerhed, kommunikation, økonomi og administration. Tilstedeværelsen på sociale medier og på hjemmesiden fastholdes og postkassen bliver stadig tømt.

Koldinghus er lukket for besøgende som følge at myndighedernes opdaterede anbefalinger til tiltag for at mindske spredning af coronavirus (covid-19).

Vi ved på nuværende tidspunkt ikke, hvornår museet åbner igen, men informerer løbende her på hjemmesiden.

Læs mere om anbefalinger, spørgsmål og svar om Coronavirus/COVID19 på:

LÆS MERE PÅ SUNDHEDSSTYRELSENS HJEMMESIDE​

Se hvad der sker på Koldinghus under lukningen:

LÆS MERE OM KOLDINGHUS UNDER CORONAKRISEN

koldinghus er lukket

Læs om Koldinghus' lukning ifm. bekæmpelse af spredningen af coronavirus (COVID-19)

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​110 kr.

Studerende:​

55 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

90 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk