Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

museet på koldinghus flytter sine aktiviteter til slottets staldgård under navnet museum kolding og ​Kongernes samling åbner på Koldinghus

Samtlige partier i Kolding Byråd er blevet enige om at indgå en aftale med Kongernes Samling på Rosenborg og Amalienborg om drift af Koldinghus fra 1. januar 2021. Det lokalhistoriske museum, Museet på Koldinghus, der i dag har til huse på slottet, flytter sine aktiviteter til slottets Staldgård under navnet Museum Kolding.

Kongernes Samling, der er et selvejende museum, har i dag to afdelinger: Rosenborg Slot og Amalienborgmuseet. Det tidligere kongeslot Koldinghus i Jylland bliver dermed Kongernes Samlings tredje afdeling og vil fremover bidrage markant til, at historien om de danske konger og dronninger og baggrunden for vores nuværende monarki formidles til alle danskere. Museum Kolding vil fortsat være en selvejende institution og et statsanerkendt museum med ansvar for kommunens lokalhistorie, dansk sølv og samarbejde med Statens Kunstfond om udstilling af smykkesamlingen.

Alle medarbejdere på det nuværende Museet på Koldinghus er sikrede job på et af de to museer. Tidligere direktør for Museet på Koldinghus Thomas C. Thulstrup bliver direktør for Kongernes Samling Rosenborg, Amalienborg og Koldinghus. Konst. direktør for Museet på Koldinghus Nanna Ebert tiltræder 1. januar 2021 som kommunikations- og pressechef for Kongernes Samling og bliver en del af direktionen ved Kongernes Samling. Henrik Kusk bliver daglig leder for Koldinghus og træder ligeledes ind i direktionen ved Kongernes Samling med ansvar for alle kommercielle aktiviteter. Nuværende kulturarvschef Steen Rosenvinge Lundbye fortsætter sit arbejde som kulturarvschef ved Museum Kolding.

LÆS PRESSEMEDDELELSEN HER >

ÅBENT tirsdag-søndag

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

​Dit besøg under COrona

LÆS MERE HER

Info om bil​letsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk