Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

oplev hyggelig historisk jul på slottet

Det store traditionelle julemarked er aflyst på grund af corona-pandemien. Men det får ikke julestemningen til at forsvinde fra Koldinghus. Tværtimod. Fra sidst i november og helt frem til nytår kommer det gamle slot til at emme af stemning, lys, glæde og fortællinger om julen.

Se herunder hvad du kan opleve

et overdådigt julebord

Hvordan dækkede konger op til jul gennem tiden? Det kan du opleve på et seks meter langt bord, som er pyntet og dækket overdådigt op, så det viser hele perioden fra vikingetiden frem til renæssancen.

Bordet har især fokus på julen på Christian 4.s tid, hvor der kom tallerkener af fajance på bordet, og hvor krus af tin eller sølv blev udskiftet med glas. Det bliver dækket med duge, stager og ’mad’ i form af skinker, pølser, ost, brød og kager, som er fremstillet i naturtro materialer. Du indbydes til at gå på opdagelse hele vejen rundt om bordet, for at opleve alle detaljerne.

Julebordet er arrangeret af Cand.Pæd. i materiel kultur Annette Herbst fra Historicum i samarbejde med Koldinghus.

Hvornår: julebordet i Riddersalen kan ses fra torsdag 19. november til og med onsdag 30. december.​

Jul i Slotsbutikken

Er du på jagt efter en værtindegave, en julegave – eller måske en gave til dig selv – er Slotsbutikken på Koldinghus det rigtige sted at kigge. Hele butikken er pyntet smukt op til jul, så det er svært ikke at komme i julestemning.


Ved en særlig event i butikken kan du opleve vores kreativkoordinator Claudia Bøje Hansen sprudle af juleidéer og give masser af inspiration, tips og tricks til at pynte op i hjemmet, på bordet og på træet.

Claudia vil krydre eventen med historisk viden om fx, hvordan det gik til, at vi begyndte at stikke nelliker i appelsiner – og meget mere.

Hvornår: Slotsbutikken har åbent alle dage fra 10 til 17, men juleinspirationsdagene med Claudia Bøje Hansen er 19., 20. og 21. november.

deltag i juleskattejagten og få en lækker præmie

Hvor mange kravlenisse er der gemt i Christian 3. Kapel? Det spørgsmål og mange flere skal børn og barnlige sjæle svare på i en juleskattejagt.

I billetsalget kan man få udleveret et hæfte, hvorefter man skal gå på opdagelse rundt omkring i rum og gemakker på hele Koldinghus. Man skal tælle, finde bogstaver og undervejs lære lidt om julens historie.

Til sidst venter der en spiselig præmie i Slotsbutikken.

Hvornår: Alle dage fra 28. november indtil 30. december.

lav et hus til julebyen og få en fribillet

Koldinghus inviterer alle børn til at gemme og vaske en mælkekarton og kreere et julehus ud af den. Når børnene er færdige, kan de aflevere deres værk på Koldinghus, hvor det bliver en del af en mini-juleby lavet af en masse andre børn.

De færdige julehuse kan børnene aflevere på Koldinghus i billetsalget, hvor de får en fribillet til en voksen, så de kan komme igen en anden dag og se deres eget hus sat op i julebyen, uden om det gamle kongeslot. Oplev at julebyen vokser dag for dag.

Hvornår: Aflever dit hus alle dage fra 24. november - 21. december. Se julebyen fra 28. november indtil 30. december.

Læs mere heR

børneworkshop: lav en julefigur

Julestemningen breder sig, når frivillige på Koldinghus sætter sig omkring et bord fyldt med stof, knapper, karton og garn for at lave julefigurer med alle interesserede børn. Børnene får naturligvis deres egen figur med sig hjem.

Hvornår: Alle adventsweekender mellem klokken 11 og 14.

mød nissemor og nissebørn

Nissemor og nissebørn lister omkring på slottet og spreder god nissekarma.

Nissefar har mistet sin ene træsko, og risengrøden er blevet glemt i ét af gemakkerne. Og så er gode råd dyre. Kom og hjælp nisserne med at lede, så det kan blive rigtig jul.

Hvornår: Alle adventsweekender

tag en juleselfie og vær med i konkurrencen om en julegave fra slotsbutikken

På Koldinghus bliver der en julet selfiestation, hvor gæsterne kan tage et billede af sig selv. Bagefter kan de lægge det op på Instagram med hashtagget #JulPåKoldinghus.

Den 20. december trækker Koldinghus lod blandt alle billederne – og vinderen får en julegave til en værdi af 500 kroner fra Slotsbutikken. Gaven kan afhentes indtil 23. december.

Hvornår: Alle dage fra 28. november indtil 20. december.

ÅBENT tirsdag-søndag

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

​Dit besøg under COrona

LÆS MERE HER

Info om bil​letsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk