Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

VIELSE på slottet

Den smukkeste ramme om de største begivenheder.

Bliv viet på Koldinghus og lad slottet danne en eventyrlig og stemningsfuld baggrund for en af de vigtigste dage i jeres liv. Siden 2010 har det været muligt at blive viet i de unikke historiske rammer på det stemningsfulde kongeslot.

Typisk vil vielsen foregå i den smukt restaurerede kirkesal, men hvis I har andre ønsker, er der også mulighed for at leje nogle af slottets andre sale. Mindre vielser kan f.eks. foregå i Chr.3.s kapel, der er det ældste protestantiske kirkerum i Norden.

Efter vielsen kan I nyde et glas champagne med jeres gæster, og mens I bliver fotograferet på slottet er resten af selskabet velkomne til at gå på opdagelse i museets udstillinger. Enten på egen hånd eller på en guidet rundvisning. Koldinghus kan også lægge lokaler til den efterfølgende bryllupsfest. I kan f.eks. leje den fantastiske riddersal, særudstillingslokalet eller Café Koldinghus.

Læs mere om leje af lokaler her.

Om borgerlige vielser

En borgerlig vielse foretages af borgmesteren eller en af de personer, der er bemyndiget som giftefoged. Vielsen foregår normalt på Rådhuset, men Kolding Kommune vedtog i 2010, at borgerlige vielser også kan foregå andre steder end på Rådhuset. I forbindelse med en borgerlig vielse kontakter man selv borgmesterkontoret.

Om kirkelige vielser

Ønsker man en kirkelig vielse, kontakter man den præst, der skal foretage vielsen. Præsten indhenter herefter en særlig tilladelse hos sognets biskop til at foretage vielsen på Koldinghus.

Praktiske informationer

Pris

Det koster 4000 kr. at få foretaget en vielse i kirkesalen og 3000 kr. for Chr.3.s kapel. Prisen omfatter al opstilling af borde, stole og garderobe samt entré til museet for 30 voksne. Læs mere om priser her >

Knæfald, elklaver og musikanlæg kan lånes gratis af Koldinghus. Ønsker I at få foretaget vielsen uden for museets åbningstid, som er 10- 17 alle dage, påregnes 1150 kr. pr. time til vagter.

Kapacitet

Det er muligt at være 130 siddende personer i Kirkesalen. I Chr.3.s kapel er der plads til 70 siddende personer.

Kontakt

Dorte Lindstrøm på tlf. 79 79 10 75, e-mail: dl@koldinghus.dk

KONTAKT KOLDINGHUS​

​MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk

ÅBNINGSTIDER

Alle dage kl. 10.00-17.00.

Museet er lukket 24. og 25. december samt 31. december og 1. januar
​Museet er lukket alle mandage i januar 2019.

ENTRÉPRISER

Voksne: 95 kr.

Studerende: 50 kr.

Børn og unge under 18 år har gratis adgang.

Gruppepris (min. 10 pers.): 75 kr. pr. pers.

ENTRÉPRISER HØJSÆSON (28. april - 3. november 2019)

Voksne: 125 kr. 

Studerende: 65 kr.

Gruppepris (min 10. pers.): 100 kr. pr. pers.


​Bliv medlem af Museumsklubben Koldinghus og få gratis adgang året rundt >