Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

KOLDINGHUS, KONGERNE OG RELIGIONEN

Gå på opdagelse i 200 års religionshistorie.

Arrangementet Koldinghus, Kongerne og Religionerne giver jer mulighed for at opleve Koldinghus og Koldings ældste kirke i selskab med en erfaren og engageret historiefortæller og guide. Dagen byder på levende og spændende formidling af 200 års religionshistorie. Fra Katolicismen til pietismen.

Vi begynder med at besøge Jyllands sidste kongeborg Koldinghus, hvor I blandt andet kan opleve nordens første protestantiske kirkerum, Chr.3’s Kapel. Undervejs fortælles historierne om de tre konger Christian 3., Christian 4. og Frederik 4., som repræsenterer hver sin religiøse retning og som hver især har sat sit præg på slottets enestående arkitektur. Herefter er der mulighed for et besøg i Madkælderen eller for at udforske slottet på egen hånd. Arrangementet afrundes med et spændende besøg i byens ældste kirke, Sct. Nicolai, fra 1250.

Der er også mulighed for en heldagstur, hvor den interessante historieformidling begynder allerede i bussen. I sørger som gruppe selv for betaling og leje af bus og vælger selv hvorfra I vil starte turen. Guiden vil stå på bussen sammen med jer og være med fra start til slut. Undervejs vil hun give en introduktion til Koldinghus, og herudover vil der også være plads til gode anekdoter og en sang.

Guide på turen er Lisbeth Weitemeyer, cand.mag., dramaturg, historiefortæller, forfatter til bl.a. ”Leonora Christina – fra kongedatter til jammer”, ”Herregårdshistorie” og ”Nisserne på Koldinghus”.

Praktiske informationer

​Varighed

Minimum 1 time, vi anbefaler 2 timer. 

Pris

Op til 30 personer: 825 kr. pr. time plus entré ​til museet 

Booking:

museum@koldinghus.dk eller pr. telefon 76 33 81 00

ÅBENT tirsdag-søndag

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

​Dit besøg under COrona

LÆS MERE HER

Info om bil​letsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk