Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

ADGANG TIL GESTAPO ZELLE

Besøg ”Zelle II” på Staldgården med vores guide og få et indblik i besættelsestidens Kolding.

På den smukt restaurerede Staldgård ånder alt fred og idyl. Men sådan har det langt fra altid været. De flotte, hvide bygninger bærer på en dyster historie, der går tilbage til 2. verdenskrig. Nu har I en unik mulighed for at høre om besættelsestiden i Kolding og se Gestapos hovedkvarter i Staldgården, som fik det uhyggelige og rammende tilnavn ”Helvedes forgård”.

Den 29. august 1943 indførte den tyske besættelsesmagt undtagelsestilstand i Danmark, og det medførte bl.a., at Gestapo (Geheime Staatspolizei) beslaglagde Staldgården og oprettede et hovedkontor for Sydjylland. I forbindelse med en række forhørslokaler blev der etableret et antal fængselsceller, hvor ”Zelle II” var den største og mest benyttede. ”Zelle II” er i dag ført tilbage til indretningen fra Gestapo-tiden, og det er den der nu er mulighed for at se.

Normalt er ”Zelle II” ikke åben for museets gæster, men med dette tilbud får I adgang til at få et indblik i et mørkt, men spændende kapitel i Staldgårdens og Koldings historie.

Guiden på dette tilbud er Erik Lysbjerg, som har en stor viden om 2. verdenskrig og besættelsestiden i Kolding. I forbindelse med besøget i ”Zelle II” vil gruppen efterfølgende have adgang til Museet på Koldinghus.

Praktiske informationer

Varighed

Ca.1 time eller efter nærmere aftale.

Pris

Samlet pris for dette arrangement for maks. 25 personer er 825 kr. Derudover betaler alle deltagere entré til museet. Se priser her

Booking

museum@koldinghus.dk eller pr. telefon 76 33 81 00

ÅBENT ALLE DAGE

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

Info om billetsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk