Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

"MAGTENS SPOR"

”Magtens Spor” er en historie om kongemagten vest for Storebælt og en tour de force gennem kongerækken. Bogen, som formidler Danmarkshistorien på en ny og anderledes måde til målgruppen 10-14 år, er konstrueret i et "du-er.helten" format, der kræver, at læseren tager valg undervejs.

Bogen er skrevet af Alex Uth og er udgivet af Kongernes Jelling, Nationalmuseet, Østfyns Museer / Nyborg Slot og Museet på Koldinghus. Tilsammen fortæller den Danmarkshistorien på en ny måde med udgangspunkt i de tre museers hovedfortællinger. Bogen er udviklet for midler fra Kulturregion Trekantområdet, Syddansk Vækstforum og EU’s Regionalfond som en del af Projekt Leg og Læring – Kids n’Tweens Lifestyle og trykt for midler bevilget af Kulturregion Trekantområdet.

Den er helt gal med Danmarkshistorien. En uhyggelig skygge rejser rundt i tiden langs magtens spor og stjæler kroner fra de danske konger og dronninger. I Magtens Spor er du helten. Din mission er simpel. Du må følge sporene tilbage i tiden og få kronet de rigtige konger og dronninger igen, inden Danmarkshistorien går helt i opløsning. Måske går det godt, måske ender du som en dansende skygge i riddersalen på Koldinghus og det hele er gået galt. Dine valg er afgørende for rigets skæbne … og for dig selv.

Sådan har du aldrig oplevet historisk formidling før. Magtens Spor benytter sig af arkæologiske og historiske fakta og hændelser til at fortælle en hæsblæsende Du-Er-Helten historie om den danske kongerække og de monumenter, borge, sten og slotte, de har efterladt sig.

Historien tager udgangspunkt i virkelige hændelser og kan bruges til skolebrug. Et efterskrift og en genstandsoversigt, der giver en mere dybdeborende forklaring især til genstande, men også elementer i historien, skal både give ekstra viden, lyst til mere og opfordre til et museumsbesøg, hvor enten genstandene eller de autentiske scener for historien kan opleves.

- Som sådan er det både til ren lyst og til seriøs fordybelse – og jo da helst på en gang. Samtidigt arbejdes der fremadrettet med planer om at skabe en digital platform for fortællingen og denne måde at formidle historie på, siger Janus Møller Jensen.​

Bogudgivelse af Kongernes Jelling, Nationalmuseet, Museet på Koldinghus og Østfyns Museer

Pris: 159 kr.

Sælges i museumsbutikkerne i Kongernes Jelling, Museet på Koldinghus og Østfyns Museer.

Bogen kan købes fra oktober 2013 og koster 159 kr.

Den sælges fra museets butikker, webshops eller bestilles via boghandlerne. Klassesæt kan også bestilles.

KONTAKT KOLDINGHUS​

​MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk

ÅBNINGSTIDER

Alle dage kl. 10.00-17.00.

Museet er lukket 24. og 25. december samt 31. december og 1. januar
​Museet er lukket alle mandage i januar 2020

ENTRÉPRISER 2019

Voksne: 95 kr.

Studerende: 50 kr.

Børn og unge under 18 år har gratis adgang.

Gruppepris (min. 10 pers.): 75 kr. pr. pers.

ENTRÉPRISER HØJSÆSON (28. april - 3. november 2019)

Voksne: 125 kr.

Studerende: 65 kr.

Gruppepris (min 10. pers.): 100 kr. pr. pers.


​Bliv medlem af Museumsklubben Koldinghus og få gratis adgang året rundt >