Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

DESIGN OG SØLV PÅ KOLDINGHUS

Museet på Koldinghus tilbyder 2 timers designomvisninger i sølvsamlingen.

Design og sølv.

Dansk design er kendt i hele verden. Men hvorfor er dansk design så populært? Hvor meget har sølvarbejdet præget dansk design? Og hvad med Kolding – hvor stor en rolle har Kolding haft for internationale design?

Der ligger megen designviden, historie og kulturarv i sølvsamlingen på Koldinghus, og de tre workshops vil på hver deres måde, få eleverne til at forholde sig til design & sølv på en ny måde.

Indskoling: ”Dyr – hvad fortæller de?” Her vil eleverne få faglige viden om forskellige dyresymboler. Hvorfor er der så mange løver, og hvordan ville et bæger se ud, hvis der i stedet var muldvarpe på? Hvordan kan det være, at der i 1700 tallet kun fandtes ølkrus – selv til børn? Eleverne skal på opdagelse i sølvsamlingen efter en masse dyresymboler, og i den praktiske del, skal de designe en genstand med et dyresymbol, som passer til dem selv.

Mellemtrin: ”Symboler – hvorfor har vi dem?” Her vil eleverne arbejde med symboler og deres betydning for os. Hvorfor er der så mange genstande, der har symboler på sig? Hvordan vil verden se ud, hvis der ikke fandtes symboler? Hvor mange symboler finders der og hvorfor har vi dem? Eleverne skal på opdagelse i sølvsamlingen og får fortællinger om forskellige genstande. I den praktiske del, skal de designe et symbol til et givent begreb. De skal designe en genstand, der enten passer til symbolet eller er det diametrale modsætning.

Udskoling: ”Samarbejde – hvorfor?” Her vil eleverne få en viden omkring samarbejdets betydning for dansk design. Hvorfor er samarbejde så vigtigt? Er den også vigtig i vores egen hverdag og hvordan vil verden se ud, hvis vi ikke samarbejdede? Faglig viden om dansk design, hvor samarbejdet mellem kunstner og håndværker har været med til at sætte dansk design på verdenskortet. Eleverne skal på opdagelse i sølvsamlingen og kommer igennem nogle samarbejdsøvelser. I den praktiske del skal de, via forskellige måder for samarbejde, designe en genstand.

Varighed: 2 klokketimer.

Bestilling af undervisningstilbud:

Workshops kan bookes til tirsdag og onsdag 8-16, torsdag 8-11.30.

Skriv til Karen Bech: kbj@trapholt.dk

ÅBENT tirsdag-søndag

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

​Dit besøg under COrona

LÆS MERE HER

Info om bil​letsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk