Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

DEN GODE FORTÆLLING

0.– 6. klasse

Beskrivelse

Der findes især en god fortælling, der knytter sig til slottets historie. Historien om Christine Rosenkrands, der i 1558 blev danset ihjel i Riddersalen. En spændende og dramatisk fortælling, der bestemt er værd at blive fortalt – ovenikøbet på det sted, hvor begivenheden udspillede sig.

Vi vil starte med at fortælle den ”rigtige” historie. Hvorfor blev slottet bygget, og hvad blev det brugt til. Dernæst vil vi gå op i Riddersalen, og høre den tragiske fortælling.

Vi skal høre om hvor meget virkelighed, der gemmer sig bag den. Faktisk mere end man tror! Vi vil sammen prøve at finde ud af, om historien er sand eller bare en opdigtet fortælling - og hvordan kan man finde ud af det? Det bliver lidt af et detektivarbejde, hvor der bliver brug for gode forslag. Samtidig er vores fortælling også en anledning til at berette om, hvordan fyrstebørn blev gift i 1500-tallet – hvordan man som 5-årig kunne blive lovet væk!

FOLKESKOLERELEVANS

Emnet kan ses som opfyldelse af fagets formålsparagraf stk. 3., hvor der tales om at ”undervisningen skal bygge på og stimulere elevernes evne til indlevelse, analyse og vurdering”. I de centrale kundskabs- og færdighedsområder tales der om, at eleverne skal kunne ”anvende og forholde sig kritisk til forskelligartede materialer og kilder.” og ”udbygge deres indsigt i væsentlige historiske begivenheder og samfundsforhold fra alle tidsepoker.”

I trinmålene efter 4. klassetrin tales der endvidere om, at eleverne skal kunne ”fortælle om familie, slægt og fællesskaber”.

Elevforudsætninger

Ingen

Varighed

Én klokketime - eller efter nærmere aftale.

Bestilling af undervisningstilbud

Folkeskolelærer Kim Mikkelsen

Sdr. Vang Skole i Kolding

E-mail: km@koldinghus.dk

Tlf.: 79 79 10 95

ÅBENT tirsdag-søndag

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

​Dit besøg under COrona

LÆS MERE HER

Info om bil​letsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk