Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

DEN 6. RYTTER

Tværfagligt forløb 3.-6. klasse

Beskrivelse

Emnet er et tværfagligt forløb mellem Museet på Koldinghus og fagene dansk, historie og billedkunst. Museet bidrager med fortællingen om, hvordan Kolding så ud i middelalderen og hvordan det var at leve på denne tid. I billedkunst bygger eleverne en model af et hus, som det kunne have set ud i middelalderen. Husene sætter vi sammen, så det danner en gade. Eleverne beskriver nu, hvem der bor i deres hus, hvordan de ser ud, hvordan de er osv. I historie og dansktimerne skaber vi nu en fortælling, der kunne have fundet sted i denne gade.

Hvis det ønskes, kan emnet indsnævres, da billedkunstdelen kan udelades. Eleverne skal i så fald digte en historie, der tager udgangspunkt i slottets historie. Kongefamilien opholdt sig jævnligt på slottet frem til midten af 1600-tallet.

Vi forestiller os, at Kong Valdemar Atterdag opholder sig på slottet. En mand, der har mange fjender. En aften ankommer 6 ryttere til en kro i byen. En kokkepige/dreng hører tilfældigt, at der planlægges et attentat mod kongen, som må advares.

Desværre bliver vores ven opdaget, og nu begynder dramaet. Museet leverer de historiske facts om byen, den politiske situation osv.

Eleverne er velkomne til undervejs at kontakte skoletjenesten på e-mail, hvis man har brug for konkret viden til sin historie. Det kunne være spørgsmål så som: ”Hvad spiste man i 1300-tallet?”, ”Kunne man læse dengang?”, ”Fandtes der gadelygter?”

Emnet kan også suppleres med en historisk byvandring gennem Koldings nuværende gadenet, der faktisk stammer direkte fra middelalderen.

Folkeskolerelevans

Emnet kan lægges som en del af historieundervisningen i middelalderen. Endvidere taler fagets CKF om, at undervisningen skal udvikle elevernes færdighed i at kunne ”.. videregive og skabe fortællinger, der tolker dele af historiens udviklingsforløb”.

Elevforudsætninger

Ingen

​Varighed

Selve besøget på slottet vil vare én klokketime

​Bestilling af undervisningstilbud

​Folkeskolelærer Kim Mikkelsen

Sdr. Vang Skole i Kolding

E-mail: km@koldinghus.dk

Tlf.: 79 79 10 95

ÅBENT tirsdag-søndag

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

​Dit besøg under COrona

LÆS MERE HER

Info om bil​letsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk