Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

PRAKTISKE OPLYSNINGER

På denne side finder du en række praktiske oplysninger, der kan være nyttige, når du besøger Museet på Koldinghus sammen med en skoleklasse.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte:

Museets administration, tlf. 79 79 10 76

Mail: museum@koldinghus.dk​

Gratis adgang

Skoleklasser, der besøger museet som led i undervisningen, har gratis adgang fra mandag til fredag.

Dette gælder naturligvis også de lærere, der ledsager klassen/gruppen.

Gruppebesøg skal anmeldes på forhånd

På grund af den store interesse for museet er det nødvendigt at koordinere alle gruppeaktiviteter.

Derfor skal fremtidige klasse- og gruppebesøg på Koldinghus altid forudanmeldes til administrationen

tlf. 79 79 10 76

Introduktion

Vi anbefaler, at man indleder besøget i Koldinghus' Historiecenter, hvor der vises en film af 16 minutters varighed. Her kan man bl.a. se modeller af slottet, som det har set ud til forskellige tider. Besøget i historiecentret er gratis.

Det er dog også muligt at få en introduktion ved en af museets medarbejdere. Den varer ca. 15 minutter.

For skoler uden for Kolding Kommune koster det 725 kr.​

Rundvisning

Det er muligt at bestille rundvisninger af ca. en times varighed for en skoleklasse. Rundvisninger bestilles før besøget og er gratis for skolerne i Kolding Kommune i forbindelse med skolebesøg på hverdage. For skoler uden for Kolding Kommune koster en rundvisning 725 kr. Det er muligt at bestille rundvisninger efter specielle ønsker eller temaer.

Der gives ikke rundvisninger til grupper, der består af flere klasser.

Vis hensyn

Under besøget er det lærerens ansvar, at eleverne ikke er til gene for andre besøgende, og at de færdes nogenlunde roligt i huset - også på trapper og gangbroer. Vi forventer, at læreren opholder sig i museet under hele besøget og er til rådighed for eleverne.​

Besøg uden for åbningstiden – hverdage ml. 8.00-10.00

I åbningstiden kan eleverne ligesom museets øvrige gæster færdes frit i huset, men hvis besøget finder sted uden for åbningstiden, dvs. før kl. 10.00, skal man følge omviseren, og læreren skal sørge for, at eleverne holdes samlet. Der må påregnes udgifter til vagter under besøget uden for museets normale åbningstid. Hver vagt faktureres med 460 kr. + moms pr. påbegyndt time.​

Museumsgenstande må ikke berøres

Museets udstillinger rummer mange uerstattelige og skrøbelige genstande. De har overlevet århundreder og skal bevares for kommende generationer. Selv let berøring af malerier, skulpturer eller møbler kan medføre skade, især hvis denne berøring gentages af tusindvis af besøgende. Læreren skal sørge for, at eleverne på forhånd er orienteret om, at såvel bygninger som samlinger skal omgås med varsomhed. Det er vigtigt, at der holdes afstand til museumsgenstandene, at afmærkninger respekteres, og at der ikke peges mod genstandene med blyanter og andre skarpe genstande.​

Skriveunderlag

Kister, borde og montrer må ikke benyttes som skriveunderlag. Billetsalget udlåner gerne skriveunderlag til eleverne, hvis de skal løse opgaver i forbindelse med besøget.

Mad- og drikkevarer

Man må ikke spise og drikke i museet, og madpakker, drikkevarer, is, slikkepinde, snacks og frugt må ikke bringes med ind i samlingerne. Der må ikke spises madpakker i gården. De borde, der står her, er beregnet til cafeens gæster. Der er indrettet et madpakkerum i kælderen over fangekælderen (ved Caféen). Det kan benyttes af vuggestuer, børnehaver, SFO-ordninger og skoleklasser. Borde og stole er bedst egnede til små børn. Der kan ikke reserveres plads i forvejen. I højsæsonen (april, maj, juni) kan man komme til at vente på at få plads, men man må også gerne spise i haven uden for slottet. Det er lærerens ansvar, at der er ryddet ordentligt op i madpakkerummet eller i haven efter spisningen, og at eleverne ikke efterlader affald andre steder end i affaldsposer og papirkurve.

Madpakkerummet er lukket fra 2. januar til 13. januar 2014 pga. renovering.​

Elevator

Elevatoren må gerne benyttes, men den er først og fremmest beregnet til at transportere forældre med småbørn, ældre og gangbesværede besøgende. Især når der er mange besøgende, er det vigtigt, at den ikke er beslaglagt af elever, der synes, at elevatoren er det allersjoveste ved Koldinghus.

Garderobe

Vi gør opmærksom på, at der ikke må tages tasker med rundt på museet. Der er garderobeskabe ved billetsalgtet, hvor tasker deponeres mod et depositum på 10 kr., der returneres efter brug.

Springvandet i Slotsgården

Vandet i springvandet indeholder klor og må ikke bruges som bade- eller drikkevand.

TEST VÆRD AT VIDE TEST

KONTAKT KOLDINGHUS​

​MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk

ÅBNINGSTIDER

Alle dage kl. 10.00-17.00.

Museet er lukket 24. og 25. december samt 31. december og 1. januar
​Museet er lukket alle mandage i januar 2020

ENTRÉPRISER 2019

Voksne: 110 kr.

Studerende: 55 kr.

Børn og unge under 18 år har gratis adgang.

Gruppepris (min. 10 pers.): 90 kr. pr. pers.

ENTRÉPRISER HØJSÆSON (4. april - 18. oktober 2020)

Voksne: 125 kr.

Studerende: 65 kr.

Gruppepris (min 10. pers.): 100 kr. pr. pers.


​Bliv medlem af Museumsklubben Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

TAK TIL VORES SPONSORER