Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

magtens smykker

6. maj til 30. september 2018

Kom og se udstillingen Magtens Smykker; en særudstilling hvor præstige og kongelige smykker fortæller om magt og stil fra 1268 og til i dag.

Magthaverne har gennem historien brugt smykker til at demonstrere og udøve magt. Det betyder, at historiens skiftende magtstrukturer kan læses og erfares i smykker. Samtidig afspejler smykker også stilhistorie og køns- og kropsopfattelse.

Igennem en dialogisk gennemgang af udstillingen, kommer eleverne til at arbejde med ovenstående, og vil komme til at sætte det i perspektiv til deres egen identitet. 

Hvordan kan smykker være med til at vise hvem man er? Er der forskel på smykker af økonomisk og følelsesmæssig karakter?

Kan smykker vise tilhørsforhold og loyalitet? Hvorfor har vi behov for at udsmykke os selv? Er der forskel på en tatovering, et ordenstegn, et diadem eller et badge?

målgruppe

Workshoppen henvender sig til mellemtrinnet fra 3. til 6. klassetrin og udskoling fra 7. til 9. klassetrin og henvender sig til fagene dansk, historie, samfundsfag samt billedkunst og arbejder hen mod forskellige færdigheds- og vidensmål indenfor dansk, historie, samfundsfag og billedkunst.

Rundvisningen i udstillingen henvender sig til alle klassetrin.

​varighed

​Man kan vælge 1 times rundvisning eller 1,5 times workshop. Workshoppen afsluttes med, at eleverne skal lave en skitse af et smykke, der viser deres identitet.

Booking

Karen Bech Jessen på kbj@trapholt.dk

KONTAKT KOLDINGHUS​

​MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk

ÅBNINGSTIDER

Alle dage kl. 10.00-17.00.

Museet er lukket 24. og 25. december samt 31. december og 1. januar
​Museet er lukket alle mandage i januar 2019.

ENTRÉPRISER 6. MAJ - 21. OKTOBER 2018

Voksne: 125 kr.

Studerende: 65 kr.

Børn og unge under 18 år har gratis adgang.


​Bliv medlem af museumsklubben og få gratis adgang året rundt >