Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

LEJRSKOLETILBUD - DEN STORE RIDDERFEST

Deltag i "Ridderfest på Koldinghus", besøg Slotssøbadet og nyd en overnatning med morgenmad på Danhostel Kolding.

Målgruppe: 4. og 5. klasse

​​

Historisk baggrund

Vi er i året 1616. Kong Christian 4. havde lige besejret Danmarks arvefjende Sverige i Kalmar-krigen, der varede 1611-13. Det skulle fejres! Kongen indstiftede derfor en ny ridderorden, ”Den Væbnede Arm”, som skulle uddeles til de mænd, som havde udvist mod og mandshjerte under krigen. Ridderslagningen blev efterfulgt af en strålende fest med dans og musik. En fest, der fandt sted i Riddersalen på Koldinghus 2. december 1616. Ved denne fest blev hertugtitlen over hertugdømmet Slesvig-Holsten givet til Frederik d. 3. Samtidig blev der holdt en festlighed i anledning af kongens oprettelse af ridderordenen ”Den væbnede arms orden”.

Læs mere om Ridderfesten i 1616

​Beskrivelse

Før besøget bliver eleverne tildelt hver deres rolle til festen. Hjemme på klassen arbejder eleverne med deres rolle ved hjælp af museets undervisningsmateriale, hvor eleverne bliver indført i datidens levevis og –vilkår. Der er undervisningsmateriale svarende til ca. 6-8 timers arbejde hjemme på klassen. Ved besøget på museet iklædes børnene kopier af dragter fra 1600-tallet. Der er festlig indmarch og procession i slottets Riddersal, hvor festen fandt sted i 1616, ridderslagning, udnævnelse af rigsråder og ny kansler, spisning – enten af frugt eller museets renæsancemenu samt leg, dans og musik, som det har været ved Christian 4.'s hof.

Se kort eller lang film om Den Store Ridderfest

LÆRERVEJLEDNINGER OG UNDERVISNINGSMATERIALE

Den stor Ridderfest er et forsøg på genskabe den fest, Christian 4. holdt på Koldinghus i 1616, så korrekt som muligt. Det er tanken, at eleverne skal spille de personer, der enten var til stede under festen eller kunne have været det. For at eleverne kan blive klædt på til festen i mere end éen forstand, er det meningen, at de i en periode inden besøget på Koldinghus, skal arbejde hjemme på klassen med deres person. Der er derfor udarbejdet undervisningsmateriale, der kan anvendes før besøget på Koldinghus.

Læs mere her

Se program og priser her

Booking af Ridderfesten

Nærmere information, bestilling og planlægning af arrangementet hos Dorte Lindstrøm på tlf.: 79 79 10 75 fra mandag - fredag fra 

kl. 8.30 – til 15.00 eller på e-mail: dl@koldinghus.dk

ÅBENT ALLE DAGE

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

​Dit besøg under COrona

LÆS MERE HER

Info om bil​letsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk