Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

DEN STORE RIDDERFEST 1616

Den største fest, der blev holdt på Koldinghus på Christian 4.s tid, fandt sted 2. december 1616. Da fik hans nevø, Frederik, overdraget sin del af hertugdømmet Slesvig, som han fremover skulle regere sammen med kongen. Iført de kongelige magtsymboler krone, scepter, rigsæble og sværd sad Christian 4. under en forgyldt baldakin på en tronstol, der var bygget op i den ene ende af riddersalen, og herfra fik hertugens stedfortræder overrakt de to faner, der symboliserede hertugmagten.

Men festen var ikke slut endnu, for bagefter blev 12 danske adelsmænd, der havde udmærket sig i Kalmarkrigen mod Sverige i 1611-13, slået til riddere af en nystiftet orden, ”Den væbnede Arm”. Det skete på den måde, at herolderne kaldte hver enkelt frem for kongen, der med den sværdklingens bredside slog den kommende ridder på højre skulder, på hovedet og til sidst på venstre skulder. 

​Herefter råbte herolderne højt den nye ridders navn, hvorefter der blev slået på kedeltrommer og blæst i trompet i slotsgården. Da det sidste ridderslag var uddelt og den sidste trompet tav, blev der afholdt festbanket i riddersalen.

ÅBENT ALLE DAGE

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

Info om billetsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk