Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

UDKLÆDNINGSVÆRKSTED (FRA 3-16 ÅR)

I museets udklædningsværksted kan børn (og voksne) prøve vores flotte renæssancedragter og træde ind i et maleri med renæssanceslottet Koldinghus i baggrunden.

​Nu kan museets gæster iklæde sig flotte kopier af renæssancedragter, syet af Den Kongelige Systue og træde ind i et stort maleri af Koldinghus, som det så ud på Christian 4.s tid.Det store maleri er, som mange kongelige portrætter var dengang, draperet med rødt fløjl og fyldt med symboler, der understreger den portrætteredes magt og rigdom.

Christian 4. lod sig fx ofte afbillede med en hjelm og andre krigssymboler for at vise omverdenen, at han var krigsherre. Langt tilbage i tiden er konger, dronninger og hertuger i hele Europa blevet portrætteret med deres ynglingshund. Derfor er Christian 4.s Dronning Anna Cathrines hund Tyrck, en hvid, tyndbenet mops, som var højeste hundemode i renæssance, også en del af scenariet.

​Udklædningsværkstedet og fotovæggen er åbent alle dage for museets gæster. Du finder det på 3. etage i Nordfløjen på Koldinghus – lige ved siden af Den Kongelige Systue, hvor dragterne skabes.​

Alle besøgende er velkomne til at kigge forbi og se arbejdet med de historiske dragter. Og det er tilladt at stille spørgsmål!

Da Den Kongelige Systue består af frivillige, er systuen dog ikke bemandet hver dag, men det er altid muligt at se og læse om dragterne.

Læs mere om Den Kongelige Systue

ÅBENT ALLE DAGE

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

​Dit besøg under COrona

LÆS MERE HER

Info om bil​letsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk