Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

KOLDINGHUS HISTORIECENTER

Vi anbefaler, at man indleder besøget i Koldinghus' Historiecenter. Her kan man i kort form se slottets historie fortalt gennem modeller af slottet, som det har set ud til forskellige tider. Centret fortæller med billeder og genstande om de danske kongers brug af Koldinghus som værn af rigets sydgrænse, som mødested for vigtige statshandlinger, som residens og som centrum for lokaladministrationen gennem århundreder. Her fortælles om de spanske soldater i 1808, om branden, der lagde slottet i ruiner, og om den enestående restaurering.

I tilknytning til udstillingen vises en film med en dramatiseret fortælling om Koldinghus før og nu (varighed ca. 16 minutter - dansk tale med engelske undertekster)Filmen fortæller i dramatiseret form om Erik Glippings byggeri af det første Koldinghus, skiftende kongers ombygninger af slottet, om branden i 1808 og om vore dages Koldinghus som moderne kulturcentrum og museum. 

Filmen fortæller også om tankerne bag Inger og Johannes Exners restaurering af slottet, og der vises optagelser fra Dronning Margrethes indvielse af Museet på Koldinghus i 1989. Frivillige og amatørskuespillere fra Dronning Dorothea Teatret i Kolding optræder i ført gamle historiske dragter i filmen, der er produceret af SydProduktion og sponsoreret af Erhvervsklubben Koldinghus.​

FILM OM KOLDINGHUS

VARIGHED: 16 MINUTTER

VISES ALLE DAGE MELLEM 10.00 OG 17.00

DANSK TALE. ENGELSKE UNDERTEKSTER

KONTAKT KOLDINGHUS​

​MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk

ÅBNINGSTIDER

Alle dage kl. 10.00-17.00.

Museet er lukket 24. og 25. december samt 31. december og 1. januar

ENTRÉPRISER

Voksne: 90 kr.

Studerende: 45 kr.

Børn og unge under 18 år har gratis adgang.