Pressemeddelelser 2013

 

Gratis introduktioner på Koldinghus

Udsendt 2. december 2013

Som en særlig julegave til besøgende på Koldinghus tilbyder museet nu gratis introduktioner i to aktuelle særudstillinger. I  weekenderne frem til nytår kan man som besøgende på Koldinghus høre cand.mag. Ditte Svane fortælle om 2 aktuelle særudstillingerne: ”DR’s Julekalendere 1962-2013” og ”Klæder skaber film”.  Der har været stor interesse for de to udstillinger og museet vil gerne give gæsterne en ekstra oplevelse med hjem, når de besøger slottet i december.

 

Læs mere

Kalendergaven på Koldinghus

Udsendt 2. december 2013

Kære kolleger – Koldinghus er initiativtager til Kalendergaven, der offentliggøres hver morgen i DR Trekanten frem til 17.12. Dagens gave på Koldinghus er herunder

Mandag 2. december 2013, 15.00 - 17.00
GLÆD EN VEN - SEND ET JULEKORT!

 

Læs mere

En skurk i silke og kniplinger

Udsendt 28.november 2013

Museet på Koldinghus køber fornemt renæssanceportræt hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner. Maleriet forestiller en af danmarkshistoriens store skurke, Frederik 3. af Slesvig-Holsten-Gottorp, som Christian 4. forlenede med hertugdømmet Slesvig i december 1616. Det foregik i Riddersalen på Koldinghus.

Læs mere

Koldinghus åbner slottet om aftenen

Udsendt 18.november 2013

Museet på Koldinghus åbner onsdag aften 20. november slottet ekstraordinært om aftenen fra 18.00-21.00. Der vil være adgang tre aktuelle særudstillinger: "DR's Julekalendere 1962-2013", "Klæder skaber film" og "Moderne smykkekunst fra Brasilien og Danmark". Museet holder åbent i anledning af live-koncerten med DR’s Big Band i slotskirken samme aften. Det er dermed muligt at se museets udstillinger, hvis man enten har billet til koncerten eller hvis man køber en entrébillet til museet.

 

Læs mere

Rindalistiske samtaler

Udsendt 15. november 2013

Danmarks Radio, Koldinghus og Mungo Park Kolding inviterer til

RINDALISTISKE SAMTALER. Tre gratis kulturdebatter om sammenhængskraften mellem kunsten, staten og samfundet. Arrangementet finder sted søndag d. 24. november 2013, kl. 13-16:30 i Kirkesalen på Koldinghus.

 

Læs mere

Foredrag om Hvidstengruppen på Koldinghus

Udsendt 15. november 2013

En af de mest berømte modstandsgrupper fra besættelsestiden er Hvidstengruppen. Den dramatiske og gribende historie om denne gruppe og deres oprør mod den tyske besættelsesmagt er godt filmstof og ikke mindst en vigtig fortælling. Også i dag. I sin film om Hvidstengruppen fra 2012 giver Anne-Grethe Bjarup Riis et autentisk og nuanceret billede af et vigtigt kapitel i Danmarkshistorien. Foredraget ”Kæmp for alt hvad du har kært” af lektor, ph.d. Niels Wium Olesen fokuserer på denne filmatisering af Hvidstengruppens utrolige historie, og holder den op mod de faktiske historiske begivenheder, der ligger til grund for filmen.

 

Læs mere

Erfaren caféejer overtager forpagtningen af Café Koldinghus.

Udsendt 5. november 2013

Det er et særdeles kendt og erfarent ansigt i den koldingensiske café- og restaurationsbranche, der overtager forpagtningen af Café Koldinghus, der siden 2001 har været drevet af Hotel Koldingfjord. Der er tale om den garvede caféejer Annie Fløe Svenningsen, der med stor succes tidligere har drevet både Café Lucca og Den Blå Café i centrum af Kolding.

Læs mere

Koldinghus får ny direktør

Udsendt 4. november 2013
Bestyrelsen for Museet på Koldinghus har valgt den 43-årige kunsthistoriker og økonom Thomas C. Thulstrup som ny direktør på det gamle kongeslot i Koldings centrum. Thomas C. Thulstrup kommer fra en stilling som direktør for Esrum Kloster & Møllegård i Nordsjælland, hvor han gennem de seneste år har stået i spidsen for en succesfuld udvikling af en bred og levende formidling i forpligtende historiske rammer.

Læs mere

Magtens spor

Udsendt 7. oktober 2013

Bogudgivelse af Kongernes Jelling, Nationalmuseet, Museet på Koldinghus og Østfyns Museer - Pris: 159 kr.

 

”Magtens Spor” er en historie om kongemagten vest for Storebælt og en tour de force gennem kongerækken. Bogen, som  formidler Danmarkshistorien på en ny og anderledes måde til målgruppen 10-14 år, er konstrueret i et "du-er.helten" format, der kræver, at læseren tager valg undervejs.

 

Læs mere

 

Årets guld- og sølvsmed 2013

Udsendt 7. oktober 2013

Guldsmed Bent Gabrielsen modtager fredag 11. oktober sølv-og guldsmedenes største hæder, Karl Gustav Hansen Prisen, på Museet på Koldinghus. 

 

Læs mere

 

Hekseproces og kongeligt taffel på Koldinghus i efterårsferien

Udsendt 2. oktober 2013

Christian 4. - Danmarks farverige konge og store bygmester – bydes igen velkommen tilbage til sit gamle kongeslot Koldinghus i skolernes efterårsferie.

 

Læs mere

 

Mød Dronning Dorothea på Koldinghus

Udsendt 25. september 2013

Lørdag 5. oktober kl. 14.00 kan Koldinghus’ gæster møde cand. mag. Bente Schultz Petersen klædt ud som Dronning Dorothea. Dronningen vil vise rundt på det gamle kongeslot, hvor hun boede i lange perioder i midten af 1500-tallet.

 

Læs mere

Beatles Forever Live på Koldinghus

Udsendt 23. september 2013

12. december 2013, kl. 20.00 i Riddersalen. Emnet er The Beatles, og rammen sættes af foredragsholder og Beatles-musikekspert Per Wium og duoen ”The Blackbirds” som består af Søren Bødker Madsen og Karoline Budtz.

 

Læs mere

Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen fylder 150 år

Udsendt 19. september 2013

Lørdag 5. oktober og mandag 18. november er der forelæsninger og teater på Koldinghus i anledningen af 150-året for billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsens fødsel.

 

Læs mere

Filmstjernernes kostumer vises på Koldinghus

Udsendt 9. september 2013
Med en enestående perlerække af spektakulære kostumer fra prisbelønnede danske og udenlandske film sætter Museet på Koldinghus fokus på en af de helt store bølger i underholdningsbranchen, nemlig de historiske film og tv-serier.

 

Læs mere

Koldinghus samarbejder med DR om udstilling om Julekalenderens historie

Udsendt 26. august 2013

Museet på Koldinghus præsenterer fra begyndelsen af november som det første museum i Danmark en stor udstilling om DR’s tv-julekalendere fra den spæde begyndelse i 1962 til i år, hvor Pagten fra 2009 genudsendes.

 

Læs mere

 

Foredrag om at være finsk krigsbarn under Anden Verdenskrig gentages

Udsendt 16. august 2013

Søndag 25. august kl. 14.00 på Koldinghus, kan man genhøre Tapio Juhl i foredraget "Fra Finland til Danmark 1943. De gode hensigters tid". 

 

Læs mere

 

Topdesignere fra Brasilien og Danmark udstiller smykker på Koldinghus

Udsendt 16. august 2013

Ny særudstilling på Koldinghus er et sjældent møde mellem otte danske og ni brasilianske smykkedesignere. To vidt forskellige verdener med hver deres traditioner mødes – og alligevel har de rigtig meget til fælles.

 

Læs mere

 

Nationalt klenodie forlader Koldinghus

Udsendt 05. juli 2013

Tirsdag 09. juli er det alllersidste chance for at se Christian 4.’s skrivebog på Koldinghus.

 

Læs mere

 

Koldinghus-direktør stopper

Udsendt 28. juni 2013

Efter næsten 37 år på Koldinghus har museumsdirektør Poul Dedenroth-Schou på et bestyrelsesmøde i dag indgivet sin afskedsansøgning med virkning pr. udgangen af september 2013.

 

Læs mere

 

54 nye designere erobrer Koldinghus

Udsendt 25. juni 2013

Over 600 mennesker overværede tirsdag 25. juni åbningen af udstillingen ”Graduation 2013” på Koldinghus.

 

Læs mere

 

Maleren Hans Voigt Steffensen udstiller på Koldinghus

Udsendt 03. juni 2013

Museet på Koldinghus inviterer publikum til at tage del i Hans Voigt Steffensens hyldest til dansen, rejsen og glæden.

 

Læs mere

 

Slotsbasar på Koldinghus

Udsendt 23. maj 2013

Koldinghus åbner for tredje gang porten til en stor slotsbasar 15. og 16. juni med salg af bl.a. designertøj, sko, smykker, kunsthåndværk og boligdesign fra 50 stande og en skattejagt for både børn og voksne. 

 

Læs mere

 

Foredrag på Koldinghus om at være finsk krigsbarn under Anden Verdenskrig

Udsendt 21. maj 2013

Foredragsholder Tapio Juhl, billedkunstner og tidligere skoleleder fortæller i foredraget på Koldinghus om Finlands voldsomme historie og om sin rejse til Danmark i 1943 og tiden herefter.

 

Læs mere

Udstilling om verdens største børneflytning i 1943

Udsendt 16. maj 2013

Den 21. maj 1943 kl. ankom det første tog med finske krigsbørn til Kolding Banegård. Præcis 70 år senere, nemlig den 21. maj 2013 kl. 15.14 mødes de tilbageværende finske krigsbørn fra Kolding-egnen til en uhøjtidelig ceremoni, foran Kolding Banegård.

 

Læs mere

 

Bogpræsentation på Koldinghus

Udsendt 25. april 2013

Bog om Danmarkshistoriens største klaver-event præsenteres på Koldinghus, torsdag 02. maj 2013 kl. 14.00 i Riddersalen på Koldinghus.

 

Læs mere

 

           

Kan man strikke en uniform?

Udsendt 08. april 2013

2013 er 150-året for Den Glücksborgske Slægt på Danmarks trone. Dette markerer sammenslutningen af danske strikdesignere ”Netmaskerne” med udstillingen UNIKAFORM, der kan ses på Museet på Koldinghus fra 13. april til 16. juni.

 

Læs mere

 

Museet på Koldinghus og Museum Sønderjylland fortsætter samarbejdet om arkæologien i Kolding Kommune

Udsendt 03. april 2013

Kulturstyrelsens har besluttet, at Museet på Koldinghus og Museum Sønderjylland – Arkæologi Haderslev kan fortsætte deres samarbejde igennem 10 år. Og begge museer er godt tilfredse med denne afgørelse.

 

Læs mere

 

Oplev fremtidens design på Koldinghus

Udsendt 22. marts 2013

Møbler, mode, interaktion, grafik, illustration, tekstil. Udstillingen AFGANG 2013 tager pejling af fremtidens design, når Museet på Koldinghus hen over sommeren viser afgangsprojekterne fra et halvhundrede nyuddannede designere fra Designskolen Kolding.

 

Læs mere

 

Slottet byder på påskeoplevelser for hele familien

Udsendt 21. marts 2013

Fra lørdag 23. marts til og med 2. påskedag 1. april står Museet på Koldinghus i påskens tegn, og der er masser af oplevelser for børn og voksne. Underholdningen består af en stribe påskekoncerter med Kolding Bykor, Taulov Kirkes Børne- og Ungdomskor og OKTAVA-koret fra KIEV.

 

Læs mere

 

Om Holger Drachmann på Koldinghus

Udsendt 06. marts 2013

"Visens Venner i Kolding" underholder søndag eftermiddag 10. marts på Koldinghus med en lang række sange og viser af Holger Drachmann. Desuden fortæller de om hans liv og virke – bl.a. om hans tilknytning til Kolding og ikke mindst om hans mange kvinder. 

 

Læs mere

 

Workshop om psykologisk kapital på Koldinghus

Udsendt 20. februar 2013
Torsdag 14. marts 2013, kl. 14.00-16.00 afholder Erhvervsklubben Koldinghus i samarbejde med erhvervspsykolog Kate Holm Sørensen fra Kolding en workshop om begrebet psykologisk kapital.

Arkæologer fortæller om forhistoriske fund i Kolding Kommune

Udsendt 18. februar 2013
Onsdag 27. februar kl. 19.00 præsenterer syv arkæologer resultaterne fra nogle af de mest spændende arkæologiske udgravninger i Kolding Kommune i 2012. Bag udgravningerne står Museum Sønderjylland – Arkæologi Haderslev, der siden 2002 har varetaget arkæologien i Kolding Kommune på vegne af Museet på Koldinghus.

Kongejagt på Koldinghus
Udsendt 29. januar 2013
En løve, en russisk bjørn, fasaner, ræve og egern - alle udstoppede - har forvildet sig ind på det gamle kongeslot. De mange dyr er hovedpersonerne i Kongejagten i skolernes vinterferie på Koldinghus, der inviterer børn og deres voksne til at finde dyrene, der har gemt sig på slottet og undervejs løse opgaver om renæssancens jagtdyr.

Foredrag om den danske besættelsesstyrke i Tyskland

Udsendt 25. januar 2013
Lørdag 9. februar kl. 14.00 fortæller Gunnar Ebbesen historien om Den Danske Brigade i foredraget ” At være en del af en dansk besættelsesstyrke i Tyskland”. Foredraget finder sted på Museet på Koldinghus i tilknytning til den netop åbnede særudstilling ”Nyerhvervelser 2012”.

Fastelavnsfest på Koldinghus

Udsendt 25. januar 2013
Søndag 10. februar kl. 14 slår Koldinghus porten op til fastelavnsfest for børn mellem 3 og 7 år. Her vil børnene med deres voksne få mulighed for at lege fastelavnslege fra middelalderen, høre grufulde fortællinger om fastelavn i gamle dage og selvfølgelig slå-katten-af-tønden.

 

Stemmerne fra fortiden

Udsendt 21. januar 2013
Torsdag 7. februar tilbyder Koldinghus alle, der er over 10 år og som tør, aften-rundvisninger med uhyggelige historier og uforudsete hændelser på et mørklagt slot.

Udstoppet russisk bjørn på Koldinghus

Udsendt 10. januar 2013
En noget utraditionel gæst er ankommet til Koldinghus. Det drejer sig om en udstoppet brun bjørn, der levede i de russiske skove omkring 1900.


 

 
 


 

Projektor
Til forside
 
Dansk
English
Deutsch
YouTube
Besøg vores Facebook side
Til forsiden
Print
Sitemap
 

KONTAKT KOLDINGHUS

Museet på Koldinghus
Koldinghus 1

6000 Kolding
Postboks 91

Tlf. 76 33 81 00
E-mail: museum@koldinghus.dk

 

MADKÆLDEREN

Tlf: 75 50 47 98

E-mail: info@madkaelderen.dk

 

FIND KOLDINGHUS

Koldinghus 1
6000 Kolding

GPS-koordinat: 55° 29’ 26°N, 9° 28’ 20°E

ÅBNINGSTIDER

Alle dage kl. 10.00-17.00.
Museet er lukket 24. og 25. december samt 31. december og 1. januar

 

ENTRÈPRISER

Voksne:

90 kr.

Voksne inkl. HIMMELSTEN:

Studerende:

Studerende inkl.
HIMMELSTEN:

Børn og unge under 18 år

har gratis adgang. 

120 kr

45 kr.


75 kr.

 


 

PARKERING

For museets gæster er der P-pladser i og lige uden for Staldgården.

 

P-afgift: 11 kr. i timen.

 

To gratis P-pladser inde i Staldgården er forbeholdt handicapbiler.

Indkørslen gennem porten til parkeringspladsen i Staldgården fra Markdanersgade er lukket på grund af en reparation onsdag 19. april 2017.

Hvis du er gående, vil der være adgang til Staldgården lige ved siden af porten. Hvis du kommer i bil, vil der være adgang til Staldgården gennem porten fra Fredericiagade. Ved porten fra Fredericiagade er der en højbegrænsning på 220 cmTak TIL VORES SPONSORER

Alfa Laval Kolding A/S 

Alfix A/S
Andersen Partners Advokatfirma 

Autohuset Vestergaard A/S
Beierholm Revision 

BlueKolding A/S

BoxBudget.dk
Brand of Scandinavia
Business Kolding
Comwell Kolding a-s
Danfoss A/S

dankemi a/s

Dansk Firmapension
Dansk Gummi Industri A/S
Dansk Metal

Danske Bank
Deloitte

Ernst & Young

European Protein AS
Fiberline Composites A/S
Focus Advokater

From Grafisk A/S
Frøs Sparekasse
HANSENBERG
Home v/ Hanne Faaborg
Hotel Koldingfjord
IBA International Business Academy
IBC International Business College
JMA Byg I/S 
Jotun Danmark A/S

Jyske Bank

Klinisk Tandtekniker Eva Jørgensen
Kolding Hotel Apartments
Kolding Storcenter, Centerforeningen


Kolding Vinhandel
Menneskefaktor
Michael Baruah Consulting
Middelfart Sparekasse
Mos Mosh A/S
MTAB Danmark A/S
Nordea A/S
Nplus ApS
Nykredit
Ove Jæger A/S
P. Christensen Kolding A/S
PhotoCare Popp Photo
Prime Cargo A/S
PwC Trekantområdet
Rambøll
Riis Retail A/S

Sparekassen Kronjylland

Spar Nord Kolding

STRØH AS
Schneider Electric IT Danmark
Sparekassen Kronjylland

Spar Nord Kolding
STRØH AS
Svane Shipping
Sydbank Kolding A/S
Szocska Advokataktieselskab
Tegnestuen Mejeriet A/S

TOLKESERVICE v/Jytte Olesen
TORA A/S
Transport-Teknik A/S
TRESU Production A/S
Trillingsgaard & Høybye ApS
Würth Danmark A/S  

X-tension Aps

 

Læs mere om Erhvervsklubben here