kalender 2013

 

JANUAR

Den første lørdag i hver måned, 2013

Lørdagsomvisninger

Den første lørdag i hver måned kl. 14.00 er der omvisning for de besøgende på Koldinghus. Omvisningen varer ca. 1 time. Når du har betalt entré til museet, har du også adgang til lørdagsomvisningen. 

Læs mere

FEBRUAR

27. februar, 2013

Arkæologer fortæller om forhistoriske fund i Kolding kommune

Onsdag 27. februar kl. 19.00 -21.00 præsenterer syv arkæologer resultaterne fra nogle af de mest spændende arkæologiske udgravninger i Kolding Kommune i 2012. Bag udgravninger står Museum Sønderjylland – Arkæologi Haderslev, der siden 2002 har varetaget arkæologien i Kolding Kommune på vegne af Museet på Koldinghus.

Læs mere

MARTS

Torsdag 14. marts, 2013

Psykologisk kapital - Ledelse, der giver overskud

Få inspiration til at øge effektivitet og kvalitet samtidig med, at dine medarbejderes trivsel og engagement og motivation styrkes.

Læs mere

Søndag 10. marts, 2013

Holger Drachmann på Koldinghus

"Visens Venner i Kolding" underholder med en lang række sange af Holger Drachmann. Der vil også være mulighed for fællessang og oplæsning. Viseværtinde Lene Oustrup holder ”den røde tråd” gennem eftermiddagen.

Læs mere

Søndag 24. marts, 2013

KOLDING BYKOR GIVER PÅSKEKONCERT PÅ KOLDINGHUS

Et af Koldings største blandede kor, Kolding Bykor, giver koncert på Koldinghus palmesøndag, den 24. marts kl. 15.00. Der er adgang til koncerten, når der er betalt entré til museet. Medlemmer af Museumsklubben Koldinghus har gratis adgang. 

Læs mere
Fredag 29. marts, 2013

PÅSKEKONCERT 


Langfredag den 29. marts kl. 14.00 er der koncert i Riddersalen på Koldinghus med Taulov Kirkes Børne-og ungdomskor og deres venskabskor OKTAVA fra Kiev.

Læs mere

23. marts til 1. april, 2013

PÅSKE PÅ SLOTTET 2013

Traditionen tro er der aktiviteter på Koldinghus i påsken. Fra lørdag 23. marts 2013 til og med 2. påskedag 1. april kan børn og voksne hver dag fra kl. 10-17 deltage i "Den Store Æggejagt" og klippe sit eget gækkebrev mm. Det er gratis at deltage, når der er betalt entré til museet.

Læs mere

APRILSøndag 7. april, 2013

"OM LIDT ER KAFFEN KLAR"

Kolding Mandskor og Pia Hall synger Benny Andersen - med causeri af Annemarie Morris og med Benny Andersen som æresgæst. Arrangementet har modtaget støtte fra Sydbank. Arrangeres i samarbejde med Museumsklubben Koldinghus. Det anbefales at bestille billet.

Læs mere

MAJ

30. maj, 1. juni og 2. juni, 2013

ØRESUNDSOPERA

Det er nu 3. år i træk, ØresundsOperan gæster Koldinghus med de populære ’on location’ forestillinger. Med slottets smukke og forskelligartede sale kommer vi tæt på de ekstravagante omgivelser, der danner scene for historien om den parisiske kurtisane Violetta Valéry. 

Læs mere

AUGUST

Torsdag 15. august, 2013

KONCERT MED DR VOKALEMSEMBLET

DR VokalEnsemblet tager rundt i landet med en sensommerbuket af klassiske danske sommersange. Som en del af ’Live i Danmark’ besøger korets professionelle sangere en række traditionelle og utraditionelle spillesteder, heriblandt Koldinghus.

Læs mere
Fredag 23. august, 2013

KULTURNAT 

Koldinghus har åbent i anledning af kulturnatten i Kolding. Der er gratis adgang til alle arrangementer og udstillinger på slottet fra kl. 17.00-22.00.

Læs mere


Søndag 25. august, 2013

FOREDRAG - Fra Finland til Danmark 1943 - De gode hensigters tid

Foredragsholder Tapio Juhl, billedkunstner og tidligere skoleleder, fortæller i sit foredrag dels om Finlands voldsomme historie med republikkens opståen, borgerkrigen og landets selvstændighed i 1917 samt tiden op til i dag. Desuden fortæller han sin egen historie - om rejsen til Danmark i 1943 og om tiden herefter.

Læs mere

SEPTEMBER

Lørdag 15. september, 2013

DEN RULLENDE OPERA

Der er dømt grin, gråd og skønsang, når Den Rullende Opera lørdag 14. september 2013 opfører dobbeltforestillingen: italienske Donizettis ”Natklokken” og franske Massenets ”Grandtanten” på Koldinghus. 

Læs mere


OKTOBER


Lørdag 5. oktober, 2013

LØRDAGSOMVISNING - I DRONNING DOROTHEAS FODSPOR

Dronning Dorothea boede på Koldinghus i lange perioder i midten af 1500-tallet, og her levede hun det meste af sin næsten 12 år lange enketid.

Læs mere
14. oktober til 19. oktober, 2013

KONGEN VENDER TILBAGE I EFTERÅRSFERIEN

Levende Historie i skolernes efterårsferie uge 42.  
Hekseproces - Det Kongelige Taffel - Gøgl - Bjørnetæmmeren - Musik - Spillegilde - Fægteskole Fiskedam - Udklædning - Workshop - Madtelt i Slotsgården og meget mere
Gratis adgang til slottet for alle under 18 år

Læs mere


Lørdag 15. oktober og mandag 18. november, 2013

Foredrag - BILLEDHUGGEREN ANNE MARIE CARL-NIELSEN 150 ÅR

Anne Marie Carl-Nielsen blev født på Koldingegnen, og igennem hele livet bevarede hun en tilknytning til området, hvor man i dag finder flere af hendes skulpturer. Hun er en af de mest banebrydende, kvindelige billedhuggere herhjemme, og hun og ægtemanden, komponisten Carl Nielsen, havde stor succes på den hjemlige kunstscene

Læs mere
21. oktober, 2013

FORELÆSNINGSRÆKKE - Klæder skaber film

De fire forelæsninger/foredrag finder sted i tilknytning til efterårets store særudstilling "Klæder skaber film" i samarbejde med Folkeuniversitetet. Det er muligt at tilmelde sig alle fire forelæsninger på en gang eller bare at tilmelde sig en ad gangen.

Læs mere

NOVEMBER


7. november, 2013

KONFERENCE I RIDDERSALEN

Konferencen omhalnder temaerne:
Mænd og uopdagede depressioner
Alkohol som selvmedicinering
Mænd i psykiatrien

Læs mere

Søndag 10 .november, 2013

ADGANG TIL GESTAPO ZELLE PÅ KOLDINGHUS STALDGÅRD

”Zelle II” er normalt ikke åben for museets gæster, men søndag 10. november 2013 fra kl. 14.00-16.00 åbner vi for adgang til cellen, hvor Gunnar Ebbesen fortæller om Gestapos hovedkvarter.

Læs mere
Lørdag 16. november, 2013

BOGPRÆSENTATION: "KONGENS KVINDER"

Maria Helleberg præsenterer sin nye historiske roman "Kongens kvinder" om Christian 4. og kvinderne i hans liv.

Læs mere

17. november, 2013

KONCERT MED KGL. OPERASANGER GUIDO PAEVATALU

Der er lagt op til skønne klassiske toner og vellyd når Guido Paevatalu giver koncert i riddersalen på Koldinghus.

Læs mere
Onsdag 20. november, 2013

DR'S BIG BAND - LIVE

DR Big Bandet laver jazz-koncerter med store internationale solistnavne, kommende jazz-stjerner og swingende croonere fra nær og fjern. DR Big Bandet spiller så ingen kan sidde stille.

Læs mere
Koldinghus i projektørlysOnsdag 20. november, 2013

KOLDINGHUS ÅBNER OM AFTENEN

Museet på Koldinghus åbner onsdag aften 20. november slottet ekstraordinært om aftenen fra 18.00-21.00. Der vil være adgang tre aktuelle særudstillinger: "DR's Julekalendere 1962-2013", "Klæder skaber film" og "Moderne smykkekunst fra Brasilien og Danmark".

Læs mere

Lørdag 30. november, 2013

ADVENTSKONCERT MED KOLDING KAMMERORKESTER

Kolding kammerorkester spiller Händel og Corelli med sangsolist. 
Koldingkoret opfører sammen med Kolding Kammerorkester korsatser fra Messias og synger desuden julen ind med egen julebuket.

Læs mere

Jul på slottet 2013

Se en samlet oversigt over Koldinghus' aktiviteter i julen


Læs mere her

DECEMBER

Weekend-introduktioner i december

Lørdage og søndage i december har vi en julegave til vores gæster: Vi tilbyder flere gange om dagen introduktioner i 2 aktuelle særudstillinger: "DR's Julekalendere 1962-2013" og "Klæder skaber film". Introduktionerne varer ca. 25 minutter. Der er adgang til introduktionerne, når du har betalt entré til museet. Se tidspunkter for introduktionerne herSøndag 1. december, 2013

KOLDING MUSIKSKOLES ADVENTSKONCERT

Traditionen tro afholder Kolding Musikskole igen i år adventskoncert på Koldinghus. Kom og oplev musikskolens små og store ensembler, samt tre kor, når de spiller og synger julen ind i slottets smukke kirkesal.

Læs mere
Mandag 2. december, 2013

GLÆD EN VEN - SEND ET JULEKORT

Museet på Koldinghus minder den 2. december om en smuk tradition, der er truet af glemsel: Julekortet til en kær ven eller et familiemedlem. Fra 15.00-17.00 er der gratis adgang til museet, hvor der i øjeblikket vises en udstillingen med DR’s julekalendere gennem 51 år.  I julekalenderudstillingen vil der være indrettet et skriveværksted, hvor publikum gratis kan sende et julekort – og på den måde forsøde juletiden for én, man holder af.

Læs mere


Onsdag 4. december, 2013

SLOTSKONCERT MIDDELFART SPAREKASSE

Trioen Tina Siel, Tine Lilholt og Knud Erik Trane har spillet sammen i 5 år og har givet mange koncerter over det ganske land. Tina Siel præsenterer trioen sådan: "Vi er en glad trio, og vi elsker at spille sammen".

Læs mere
Lørdag 7. december, 2013

JULEKONCERT MED FLYVERHJEMMEVÆRNETS MUSIKKORPS

Musikkorpset blev startet den 18 maj 1956 af en flok entusiastiske medlemmer af det daværende Luftmeldekorps, og blev navngivet ”Luftmeldedistrikt Kolding Musikkorps”. Ikke just et muntert navn, men til gengæld en præcis betegnelse af tilhørsforholdet. I takt med moderniseringen af Hjemmeværnet er navnet senere blevet ændret til ” Flyverhjemmeværnets Musikkorps.

Læs mere
Søndag 8. december, 2013

JULEKONCERT MED JORDRUP SANGKOR

I anledning af at julen står for døren kommer Jordrup sangkor og bringer julestemningen ind på slottet med deres glade korsang.

Læs mere
Torsdag 12. december, 2013

BEATLES FOREVER - LIVE

I 2013 er det 50 år siden den første Beatles-plade udkom i Danmark - og musikhistorien var for altid forandret. DR markerede begivenheden med en ny tv-serie: Beatles Forever, hvor seerne bliver inviteret ind i Beatles’ musikalske værksted. Og nu kan de medvirkende fra tv-serien: Beatles Forever opleves live.

Læs mere


Projektor
Til forside
 
Dansk
English
Deutsch
YouTube
Besøg vores Facebook side
Til forsiden
Print
Sitemap
 

KONTAKT KOLDINGHUS

Museet på Koldinghus
Koldinghus 1

6000 Kolding
Postboks 91

Tlf. 76 33 81 00
E-mail: museum@koldinghus.dk

 

MADKÆLDEREN

Tlf: 75 50 47 98

E-mail: info@madkaelderen.dk

 

FIND KOLDINGHUS

Koldinghus 1
6000 Kolding

GPS-koordinat: 55° 29’ 26°N, 9° 28’ 20°E

ÅBNINGSTIDER

Alle dage kl. 10.00-17.00.
Museet er lukket 24. og 25. december samt 31. december og 1. januar

 

ENTRÈPRISER

Voksne

90 kr.

Studerende:

Børn og unge under 18 år

har gratis adgang. 

45 kr.

 PARKERING

For museets gæster er der P-pladser i og lige udenfor Staldgården.

 

P-afgift: 11 kr. i timen.

 

To gratis P-pladser inde i Staldgården er forbeholdt handicapbiler.

Tak TIL VORES SPONSORER

Alfa Laval Kolding A/S 

Alfix A/S
Andersen Partners Advokatfirma 
Beierholm Revision 
BECHs + ABC Flytteforretning ApS

BlueKolding A/S
Business Kolding
Comwell Kolding a-s
Danfoss A/S

dankemi a/s
Dansk Gummi Industri A/S
Danske Bank
Deloitte

Ernst & Young
Fiberline Composites A/S
Focus Advokater P/S

From Grafisk A/S
Frøes Herreds Sparekasse
HANSENBERG
Home v. Hanne Faaborg
Hotel Koldingfjord
IBA International Business Academy
IBC International Business College
JMA Byg I/S 
Jotun Danmark A/S

Jyske Bank

Klinisk Tandtekniker Eva Jørgensen
Kolding Hotel Apartments
Kolding Storcenter Centerforeningen


Kolding Vinhandel
Menneskefaktor
Michael Baruah Consulting
Middelfart Sparekasse
Mos Mosh A/S
MTAB Danmark A/S
Nordea A/S
Nplus ApS
Nykredit
Ove Jæger A/S
P. Christensen Kolding A/S
PhotoCare Popp Photo
Prime Cargo A/S
PwC - Revision
Rambøll
Riis Retail A/S
Scandic Kolding
Schneider Electric IT Danmark
Sparekassen Kronjylland

Spar Nord Kolding
STRØH AS
Svane Shipping
Sydbank Kolding A/S
Szocska Advokataktieselskab
Tegnestuen Mejeriet A/S
Transport-Teknik A/S
TRESU Production A/S
Trillingsgaard & Høybye ApS
Würth Danmark A/S  

X-tension

 

Læs mere om Erhvervsklubben here